1-image-Coronavirus-MERS-CoV.jpg
Pandemia de coronaviroză în Moldova are o pagină pe Wikipedia. Aceasta a fost creată recent și poate fi tradusă în cinci limbi, pe lângă limba română, e vorba despre: bulgară, engleză, franceză, vietnameză și chineză. Pagina prezintă cronologia evenimentelor din Moldova în legătură cu coronaviroza. 

Primul caz de infecție cu noul coronavirus a fost confirmat pe 7 martie 2020 la o femeie de 48 de ani revenită din Italia.

La 13 martie 2020 a fost instituit cod roșu de alertă privind infecția cu COVID-19.

În regiunea transnistreană a Republicii Moldova manifestațiile în masă sunt interzise începând cu 13 martie 2020, instituțiile de învățământ sunt închise începând cu 16 martie 2020, iar din seara aceleiași zile în regiune a fost instituită stare de urgență.

La 17 martie 2020, Parlamentul Republicii Moldova a instituit stare de urgență pentru perioada 17 martie – 15 mai 2020 (60 de zile).

La 18 martie 2020 în Republica Moldova a fost înregistrat decesul unei persoane diagnosticate cu virusul COVID-19.

Pagina de Wikipedia a pandemiei de coronaviroză o găsiți AICI. 

Astăzi, a fost lansată și o platformă care îți arată în timp real evoluția numărului de cazuri în Moldova. Platforma mai conține și o hartă interactivă care arată vizual repartizarea cazurilor pe regiuni.

Pe platformă găsim în regim live mai multe informații, cum ar fi: numărul total de cazuri confirmate, numărul cazurilor de recuperare și decese și numărul de cazuri suspecte.

Preluat de la: diez.md