paine-fara-gluten.jpg

Dacă ai intoleranță la gluten și pâinea este unul dintre lucrurile care îți lipsesc ce mai mult, avem pentru tine două rețete incredibil de ușor de preparat, iar rezultatele sunt peste așteptări de gustoase. 

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge cu ulei de măsline o formă de copt pentru pâine sau acoper-o cu hârtie de copt. 

Amestecă făina de migdale, făina de semințe de in, ouăle, laptele de migdale, uleiul de măsline, praful de copt și sarea într-un castron până când se formează un aluat moale. 

Transferă în forma pregătită pentru pâine. Coace în cuptorul preîncălzit până când devine aurie deasupra, aproximativ 40 de minute. 

Lasă să se răcească în forma de copt timp de 10 minute înainte de a transfera pe un grătar metalic pentru a se răci complet.

Preîncălzește cuptorul la 200º C. Încălzește laptele într-un vas la foc mic, apoi lasă-l să se răcească ușor. Sparge ouăle într-un castron mare, adaugă oțetul, apoi amestecă treptat laptele călduț până se omogenizează.

În alt castron, amestecă făina, sarea, zahărul și drojdia, apoi, folosind o lingură de lemn, amestecă ingredientele uscate în amestecul umed până se formează un aluat lipicios. Adaugă uleiul de măsline, apoi frământă cu mâinile până obții o bilă, adăugând puțină făină dacă este prea lipicios.

Așază aluatul pe o tavă de copt ușor unsă, acoperă cu un șervet umed, apoi lasă-l să crească într-un loc cald timp de aproximativ 1 oră sau până se dublează în volum.

Odată crescut, așază tava în cuptorul încins și coace timp de aproximativ 35 de minute sau până când devine aurie și este coaptă. Lasă să se răcească ușor pe un grătar de răcire, apoi feliază și servește.

Foto: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro