Să fii copil şi să fii alergic la polen, iar alergia să se manifeste mai ales primăvara şi vara când natura se întoarce la viaţă, e o experienţă cel puţin neplăcută prin care trec mulţi micuţi. Atunci când joaca e mai frumoasă, când temperaturile cresc şi uităm de iarnă şi de frig, ochii încep să te “mănânce”, nasul să curgă, iar strănuturile sunt nenumărate.
Până acum câţiva ani în România testele de alergie nu erau nici de departe atât de cunoscute ca ȋn prezent. Cele mai ȋntâlnite alergii la nivel european sunt, potrivit studiilor din domeniu, cele la: frasin, mesteacăn, stejar, pin, plop, nuc, fâneaţă, tei sau ambrozie.
Necazul este că polenul din aer se “imprimă” în păr, pe corp, dar mai ales în haine, în materiale. Astfel, polenul pe perioada de primăvară – vară devine din ce în ce mai greu de îndepărtat spălând hainele la o temperatură scăzută şi folosind detergentul obişnuit. La fel se ȋntâmplă şi cu microbii (bacterii, ciuperci sau virusuri), care nu sunt eliminaţi atunci când spălăm hainele la temperaturi joase, folosind doar detergent.
Anul trecut, în România, cele mai multe alergii au fost cauzate de ambrozie. Dacă ne uităm la nivelul continentului, în Europa o persoană din cinci suferă de acest tip de alergie. Există mai multe sfaturi utile pe care specialiştii le recomandă celor afectaţi. Care sunt acestea?
- Ţineţi-vă copiii în casă în casă în zilele uscate şi cu vânt (e greu, ştim, atât din perspectiva părintelui, dar mai ales din perspectiva celor mici);
- Nu cereţi copiilor să aibă activităţi în zonele verzi în timpul vârfului sezonului alergic;
<!–
Formul de quiz
–>
- Spălaţi şi dezinfectaţi cât mai des îmbrăcămintea pe care cel mic a purtat-o afară;
- Păstraţi uşile, ferestrele închise atunci când avertizările de nivel maxim de polen în aer sunt semnalate de specialişti (există aplicaţii speciale care vă ajută);
- Achiziţionaţi-vă un filtru de particule sau dezumidificator; ambele vor face minuni!
Din toate cele de mai sus, cea mai eficientă acţiune pe care o puteţi aplica rapid şi simplu este cea cu privire la spălarea hăinuţelor celui mic. Utilizarea unui detergent obişnuit şi setarea maşinii de spălat la 60°C nu oferă rezultatele aşteptate, întrucât materialele sunt spălate, însă nu sunt şi dezinfectate. Sfatul nostru este să folosiţi cu încredere aditivi speciali, care asigură dezinfectarea în siguranţă a materialelor.
Lăsaţi-vă copiii să se bucure vara aceasta de ieşiri cu prietenii în parc, la locul de joacă sau la plimbări lungi, atunci când vremea e prietenoasă! Uitaţi de grijile hainelor murdare şi susţineţi-i să fie liberi, să descopere constant ceva nou şi să se bucure de fiecare moment al copilăriei.
De bacterii, virusuri şi fungi se va ocupa Igienol Dezinfectant Lichid pentru haine, chiar şi atunci când rufele sunt colorate şi alegi o temperatură joasă pentru programul maşinii de spălat.
Potrivit pentru orice tip de ţesătură (de la hainele bebeluşilor, până la îmbrăcămintea sport sau lenjerie), Igienol Dezinfectant Lichid pentru haine poate fi utilizat atât pentru materialele colorate, cât şi pentru cele albe. Produsul este un aditiv care dezinfectează hainele (nu înlocuieşte detergentul, ci se foloseşte împreună cu acesta). Nu conţine clor, fiind eficient chiar şi de la 20°C. Distruge în siguranţă 99.9% din bacterii (Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Enterococcus hirae), virusurile (Adenovirus, AH1N1) şi fungii (Candida albicans). În plus, produsul este testat dermatologic şi hipoalergenic, aşadar riscul reacţiilor alergice şi iritaţiilor pielii este eliminat.
Puteţi alege din două variante:
- Igienol Dezinfectant Lichid pentru haine Fresh Linen 1,5L
- Igienol Dezinfectant Lichid pentru haine Pure Care 1,5L
Nu permiteţi alergiilor să fure cei mai frumoşi ani ai copilului vostru! Lăsaţi copiii să iasă din casă, ȋnsă recomandaţi-le să se hidrateze corect şi să se spele pe mâini şi pe faţă cât mai des în aceste perioade. De restul ne putem ocupa noi, părinţii, ştiind că avem la dispoziţie produse speciale care ne ajută la dezinfectarea hainelor purtate la joacă.
Preluat de la: csid.ro