Csid.ro-inapetrescu.ro_.jpg

Nu arătăm toate că Venus din Milo, însă fiecare dintre noi căutăm perfecțiunea în funcție de posibilitățile pe care le avem. Deși am crede că acest lucru este ceva strict legat de societatea modernă, preocuparea pentru frumusețe a existat dintotdeauna.

Ne putem da seama din documentele rămase că femeile în special acordau o mare atenție modului în care arătau. Era celebră regina Cleopatra, care avea o mulțime de rețete, scrise, despre proceduri cosmetice cum ar fi băile în lapte de măgăriță sau diverse alte pomezi obținute din plante sau minerale.

În Roma Antică, domina casei avea o mulțime produse cosmetice, purta peruci elaborate, respecta cu sfințenie numeroase ritualuri de înfrumusețare. Ideea la care vrem să ajungem este că fiecare epocă a avut diverse proceduri la îndemâna femeilor, pentru a le spori frumusețea.

Iar acum, nu mai încape nicio îndoială că trăim într-o societate în care aspectul fizic are o importanță tot mai mare. Cu toate acestea, partea bună este că avem parte de o mulțime de produse de îngrijire personală, dar și alte lucruri care ne pot reda frumusețea sau chiar aspectul mai tânăr.

Aici trebuie să amintim faptul că procedurile de chirurgie cosmetică, estetică sunt marea descoperire a ultimelor decenii, iar acestea au devenit o opțiune populară pentru femeile, uneori chiar și bărbații, care doresc să-și îmbunătățească aspectul, să corecteze anumite imperfecțiuni, să șteargă câțiva ani de pe chip.

Aceste proceduri pot fi de mai multe tipuri, adică  invazive sau minim invazive. În orice caz, clinicile din țara noastră oferă o gamă variată de opțiuni pentru a obține aspectul dorit.

Când vine vorba despre medicină, totul ar trebui să fie important. Acest domeniu este însă unul considerat de multe persoane ceva puțin necesar. Totuși, nici pe departe nu putem să vorbim despre așa ceva.

Chirurgia care are ca scop o îmbunătățire cosmetică, cunoscută și sub numele de chirurgie estetică sau plastică. Această este o ramură a medicinei care se concentrează pe îmbunătățirea aspectului fizic al pacientului prin intermediul intervențiilor chirurgicale.

Aceste intervenții sunt efectuate de un specialist în domeniu, un medic dedicat ce poate fi expert în remodelarea feței sau a corpului, corectarea defectelor congenitale sau dobândite, precum și contracararea semnelor de îmbătrânire.

Scopul principal al chirurgiei cosmetice este să îmbunătățească estetică, dar poate avea și beneficii psihologice semnificative pentru pacient. Mai mult există proceduri care ajută la reconstrucția în cazul în care persoană respectivă a suferit un accident, a avut o boală precum cancer care a lăsat semne pe corp sau alte situații neplăcute.

Așa cum am specificat mai sus, există două categorii mari în care putem împărți chirurgia estetică. Ele sunt, prin urmare, invazive sau minim invazive. Diferența principală între aceste două tipuri de proceduri este modul în care sunt efectuate de către medicul specialist, dar și de recuperarea ulterioară.

Din categoria celor invazive, fac parte toate acele operații clasice, ce înseamnă incizii mai mari, manipularea directă a țesuturilor. De cele mai multe ori, acestea necesită anestezie generală, timp de recuperare mai lung, tratament antibiotic ulterior.

De exemplu, aici amintim de rinoplastie, abdominoplastia, augmentarea sânilor, chiar și unele proceduri din zona feței diferite de remodelarea nasului. Cât despre cele minim invazive, putem spune că aceste proceduri înseamnă a folosi alte tehnici, ce nu includ utilizarea bisturiului.

Aici intră injecțiile sau tehnologiile cu laser. Ele nu necesită incizii mari, fiind de cele mai multe ori realizate într-un cabinet medical sau într-o clinică. Timpul de recuperare este mai scurt, riscul de complicații este mai mic.

Nu putem să nu amintim injectări cu botox sau acid hialuronic, folosite pentru reducerea ridurilor, tratamentele cu laser, ideale pentru îndepărtarea părului nedorit sau a petelor pigmentare sau fillerele pentru umplerea ridurilor sau a buzelor. Tratamentele cu botox sau cu fillere sunt extrem de cerute, fiind și mult mai accesibile. Ele ajută la corectarea micilor imperfecțiuni cauzate de riduri.

Nu mai sunt ceva spectaculos sau de necrezut, ci au devenit foarte populare, accesibile unui număr cât mai mare de oameni.

De fapt, an de an, milioane de oameni din toate colțurile lumii apelează la proceduri estetice pentru a-și îmbunătăți aspectul sau pentru a corecta unele imperfecțiuni obținute din cauze amintite mai sus.

Augmentarea sânilor ar trebui să fie în fruntea listei. Aceasta este una dintre cele mai solicitate proceduri, în special de către femeile care doresc să-și mărească volumul sânilor sau să corecteze asimetriile.

De asemenea, după ce au alăptat, multe doamne se regăsesc în situația în care sănii se lasă, dorindu-și fermitatea de dinainte. Aici intervin procedurile de remodelare prin proteze. În schimb, pentru cele care au suferit de cancer de sân, reconstrucția mamară le poate ajută să se simtă din nou bine în propria piele.

Tratamentele cu botox sau cu fillere sunt extrem de cerute, fiind și mult mai accesibile. Ele ajută la corectarea micilor imperfecțiuni cauzate de riduri. Multe femei își doresc marire de buze cu acid hialuronic, o procedură foarte cerută de femeile din România.

Lipoaspirația este, în schimb, o procedură ce constă în îndepărtarea grăsimii localizate în exces, în special din zone precum abdomenul, coapsele sau șoldurile. Totuși, aceasta nu poate fi efectuată persoanelor care au un număr prea mare de kilograme, fiind necesar ca greutatea să fie cât mai aproape de normal.

Corectarea formei sau dimensiunii nasului se numește rinoplastie, fiind una dintre cele mai comune intervenții chirurgicale la nivel facial. Blefaroplastia este și ea destul de comună, iar ea vizează îndepărtarea excesului de piele, de grăsime de pe pleoape, pentru a corectă aspectul îmbătrânit al ochilor.

Nu în ultimă instanță, avem tehnologiile laser, ce sunt folosite pentru a îndepărta părul nedorit, pentru a trata acneea sau petele pigmentare, îmbunătățind astfel textura pielii.

 

Preluat de la: csid.ro