moonlight.jpg
În Lumina Lunii/Moonlight, drama scrisă și regizată de Barry Jenkins, câștigă premiul pentru cel mai bun film al anului la cea de-a 89-a ediție de decernare a premiilor OSCAR.

Filmul a fost nominalizat la opt premii Oscar în 2017, printre care pentru Cel mai bun film, Cea mai bună regie, Cea mai bună imagine, Cel mai bun montaj și Cel mai bun scenariu adaptat.

„Evitând clișeele exagerate și prea repetate când vine vorba despre reprezentarea vieții americanilor de culoare în film, Barry Jenkins a creat ceva dureros de viu”. (New Yorker), scrie cinemagia.ro.

În lumina lunii/Moonlight urmărește un tânăr american de culoare, din copilărie și până la maturitate, în timp ce se străduiește să-și găsească sensul în lume. Povestea atemporală despre legături umane și descoperirea de sine conturează un portret dinamic al vieții contemporane afro-americane și o intensă meditație personală și poetică asupra identității, familiei, prieteniei și dragostei.

„De la primul și până la ultimul cadru, În lumina lunii/Moonlight este unul dintre cele mai frumoase filme pe care le poți vedea. (…) Chiron ajunge să se înțeleagă pe sine și lumea în care trăiește și este chinuitor, dar și captivant, să-i urmărești evoluția. Șansa unei ferestre deschise prin care poți privi în conștiința altcuiva este un dar pe care doar arta ți-l poate oferi”. (NY Times).

Preluat de la: Diez.md