pixel.png

O echipă de savanţi de la Universitatea California de Sud a identificat o posibilă ordine în care apar simptomele infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 şi speră că astfel pacienţii vor şti să deosebească gripa de COVID-19, având în vedere că sezonul gripal 2020-2021 se apropie.

De asemenea, cercetătorii susţin că această descoperire i-ar putea ajuta pe medici să ia măsuri din timp pentru a preveni agravarea stării de sănătate a pacienţilor infectaţi cu noul tip de coronavirus. 

„Identificarea mai rapidă a pacienţilor ar putea reduce timpul de spitalizare”, explică Joseph Larsen, autorul principal al studiului.

Potrivit noului studiu, simptomele infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 ar urma această ordine:

<!– Gigi Becali o să crape de rușine. Cum a fost surprinsă fiica milionarului, în plină stradă–> CITESTE PE EVZ.RO: Gigi Becali o să crape de rușine. Cum a fost surprinsă…
<!– Adevărul despre explozia cazurilor de COVID! Rafila a rupt tăcerea: Cred că ar trebui să ne pregătim de acum–> CITESTE PE CAPITAL.RO: Adevărul despre explozia cazurilor de COVID! Rafila…
  • febră
  • tuse
  • dureri musculare
  • ameţeală
  • greaţă
  • diaree

Vezi aici lista completă a simptomelor provocate de infecţia cu  coronavirus.

Febra şi tusea sunt frecvent asociate multor altor afecţiuni respiratorii, inclusiv cu sindromul MERS (Middle East respiratory syndrome) şi SARS (severe acute respiratory syndrome), însă ordinea în care apar aceste manifestări şi alte simptome ale tractului gastrointestinal pot releva infecţia cu SARS-CoV-2, spun savanţii.

Care sunt cele 13 simptome ale 

Tractul gastrointestinal superior şi cel inferior par să fie afectate de COVID-19 şi apar manifestări precum greaţa, vărsăturile, diareea, spre deosebire de SARS şi MERS, a completat Larsen.

Vezi aici ce diferenţe există între SARS şi noul tip de coronavirus.

Autorii studiului au realizat această ordine de apariţie a simptomelor COVID-19 analizând peste 55.000 de cazuri confirmate de infecţie în China. De asemenea, cercetătorii au evaluat o bază de date cu peste 1.100 de cazuri confirmate COVID-19 colectate în perioada decembrie 2019-ianuarie 2020 de Comisia Naţională de Sănătate din China.

Pentru a face deosebirea dintre COVID-19 şi gripă, experţii au examinat datele a 2.470 de persoane confirmate cu gripă în perioada 1994-1998, care proveneau din diverse ţări din Europa şi Emisfera Sudică, dar şi din America de Nord. 

„Ordinea în care apar simptomele este foarte importantă în cazul în care avem de-a face cu cicluri suprapuse de boli precum gripa, care coincid cu COVID-19. Dacă ştim cum progresează aceste afecţiuni şi cum le putem diferenţia, medicii pot identifica precoce pacienţii cu COVID-19 sau cu altă boală, luând astfel decizii de tratament mai bune, care pot preveni agravarea stării de sănătate a acestora”, a adăugat Peter Kuhn, profesor de medicină, inginerie biomedicală şi inginerie aerospaţială şi mecanică în cadrul USC.

Preluat de la: csid.ro