chisinau-Paste-catedrala-1.jpg

Comisia Europeană a lansat cea de-a 10-a ediție a Premiilor pentru Capitala Europeană a Inovării – iCapital. Distincția va fi acordată orașelor europene care dispun de inovații de care pot beneficia cetățenii. Oportunitatea este destinată orașelor cu minimum 50 000 de locuitori din statele membre ale Uniunii Europene (UE), dar și din Armenia, Georgia și Republica Moldova.

Concursul va acorda în total șase premii pentru două categorii: „Capitala Europeană a Inovării” și „Orașul inovator în creștere”.

# Orașul care va fi desemnat cu titlul de „Capitală Europeană a Inovării” va beneficia de un premiu în valoare de 1 milion de euro. De asemenea, orașele care se vor clasa pe locurile 2 și 3 la această categorie vor primi câte 100 000 de euro.
# Urbea care va câștiga premiul „Orașul inovator în creștere” va fi recompensat cu 500 000 de euro. Orașele care vor ocupa locurile 2 și 3 la această categorie vor beneficia de 50 000 de euro.

Premiile sunt dedicate recunoașterii practicilor inovatoare ale orașelor câștigătoare și au drept scop sporirea capacității urbelor de a deveni un model de oraș pentru inovare.

# Orașele candidate trebuie să fie situate în unul dintre statele membre ale UE, dar și în Armenia, Georgia și Republica Moldova.
# Pentru categoria „Capitala Europeană a Inovării”, orașul candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
— să aibă o populație minimă de 250 000 de locuitori;
— în țările în care nu există astfel de orașe, orașul care se apropie cel mai mult de 250 000 de locuitori este eligibil pentru a candida;
— nu și-a înaintat candidatura pentru categoria „Orașul inovator în creștere”.
# Orașele candidate pentru categoria „Orașul inovator în creștere” trebuie să aibă o populație cuprinsă între 50 000 și 249 999 de locuitori.
# Câștigătorii edițiilor anterioare și orașele care s-au clasat pe locurile 2 și 3 în 2023 nu sunt eligibile.
# Orașele care deja au primit un premiu din partea UE sau Euratom nu pot primi un al doilea premiu în cazul în care se înscriu cu aceleași activități.

Până la completarea formularului de înregistrare, candidații trebuie să se înscrie în Registrul participanților. Ulterior, înscrierea acestora va trebui confirmată de către Serviciul central de validare.

Regulamentul integral al concursului poate fi accesat în documentul atașat mai jos.

Toate cererile vor fi depuse în regim online, prin intermediul unui portal de finanțare. Cererile depuse pe suport de hârtie nu vor fi acceptate. Termenul-limită pentru aplicare este 18 iunie, ora 17.00.

Procesul de aplicare constă din două etape:
# creați un cont de utilizator și înregistrați orașul;
# accesați sistemul de depunere electronică prin intermediul paginii „Subiect” din secțiunea „Căutare finanțare și licitații”.

Toți câștigătorii și finaliștii vor fi invitați să se alăture rețelei EIC Prizes Alumni, un grup de câștigători ai premiilor iCapital, pentru a-și împărtăși cunoștințele, pentru a discuta despre provocările comune și pentru a lucra împreună în procesul de identificare a soluțiilor.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md