Finantare.jpg

A.O. „Centrul de Cercetare și Advocacy în Afaceri Europene” deschide un program de suport pentru ONG-uri și grupuri civice mici și mijlocii din Republica Moldova pentru creșterea capacității de a folosi resurse din comunitate, de a beneficia de noi oportunități de finanțare și colaborare, respectiv pentru a asigura sustenabilitate pe termen mediu și lung în activitățile lor.

Programul se va desfășura pe o perioadă de șase luni (februarie – iulie 2025) și își propune să lucreze cu 25 de ONG-uri pentru a le oferi sesiuni de suport pentru nevoile organizaționale, financiare sau de identificare a oportunităților de finanțare, acces la noi proiecte și parteneriate europene.

Programul este pentru ONG-uri sau grupuri civice din comunități mici și mijlocii (rural/urban mic) care își doresc să crească implicarea civică la nivelul comunității, să lucreze cu o gamă variată de beneficiari, să devină parte a unor rețele regionale și internaționale de organizații ale societății civile și care au nevoie de suport în consolidarea organizațiilor.

Ce oferă programul:
# un proces de evaluare a nevoilor (la începutul și la sfârșitul programului);
# două sesiuni de suport, în format fizic, la Chișinău (jumătate de zi) și suport în patru sesiuni online pentru creșterea sustenabilității ONG-urilor (două ore);
# program de mentorat individual, în funcție de cerințele organizațiilor participante;
# componentă de asistență financiară (achiziții software și hardware) pentru cele mai active trei ONG-uri participante în program, în valoare de 3 000 de euro (3 × 1 000 de euro);
# acces la noi oportunități de finanțare, rețele de ONG-uri, donatori și proiecte europene;
# acces la resurse interactive și modele de bună practică pentru creșterea capacității ONG-urilor și implicării lor în comunitate.

Sesiunile de suport vor fi adaptate împreună cu ONG-urile și grupurile civice selectate, în funcție de nevoile acestora și ca urmare a unui proces inițial de evaluare.

Pachetul de suport și training va include:
#1. management financiar și achiziții;
#2. comunicare și politici de advocacy;
#3. statut juridic și cerințe legale;
#4. management organizațional, resurse umane și bunăstarea angajaților;
#5. oportunități de finanțare și proiecte europene;
#6. proceduri de monitorizare și evaluare;
#7. resurse interactive adaptate activităților și obiectivelor organizațiilor participante.

Înscrierile sunt deschise până pe 31 ianuarie 2025 și pot fi făcute prin completarea acestui formular.

Programul este finanțat de Black Sea Trust și Uniunea Europeană.

Pentru mai multe detalii, accesați acest link.

Preluat de la: diez.md