2-13.jpg

Designerii de produs din Republica Moldova sunt invitați să participe la un hackathon în cadrul căruia vor aborda și vor propune soluții pentru provocările prezentate de instituțiile publice. Cele mai inovative idei au ocazia să câștige remunerări în valoare de 50 000 de lei.

UX4Gov Designathon se va desfășura în perioada 26-28 aprilie, la Tekwill, fiind conceput pentru a încuraja colaborarea dintre instituțiile publice și designerii de produs și pentru a îmbunătăți accesibilitatea serviciilor publice prin soluții de design inovator și centrat pe utilizator.

Oportunitatea este destinată tuturor designerilor de produs, UX, UI, web și grafici, care sunt pasionați de inovare și impact social. Participanții vor lucra în echipe pentru a soluționa provocările instituțiilor publice, trecând prin toate etapele dezvoltării produsului – de la cercetare la prototip și testare, culminând cu prezentarea soluțiilor în fața unui juriu.

Beneficiile participării:
# impact vizibil – designerii vor avea ocazia să propună soluții la îmbunătățirea vieții cetățenilor;
# colaborare – construirea punților între lumea designului și sectorul public;
# învățare și dezvoltare – participanții au șansa să-și extindă orizonturile și să-și creeze o rețea profesională.

Cele mai bune idei nu vor fi doar apreciate, dar și remunerate. Așadar, organizatorii vor oferi următoarele premii pentru echipele care se vor clasa pe primele trei poziții:
# locul 1 – 50 000 de lei;
# locul 2 – 30 000 de lei;
# locul 3 – 20 000 de lei.

Persoanele interesate sunt îndemnate să acceseze acest link pentru a se înregistra. Locurile sunt limitate. Organizatorii îndeamnă designerii interesați să se înscrie pentru a contribui la transformarea digitală a Republicii Moldova.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md