evenimente.jpg

În fiecare zi, în toată țara se desfășoară o multitudine de evenimente interesante la care poți participa. Mai jos îți prezentăm câteva dintre cele programate pentru perioada 1-7 aprilie.

De Ziua internațională a umorului, Biblioteca Națională a Republicii Moldova vă invită la o expoziție tematică de caricatură, semnată de Anatol Fornea. Expoziția cuprinde peste 20 de caricaturi ce reflectă situații care amuză și întristează în același timp. Veți vedea în lucrări oameni, locuri și momente recognoscibile.

Anatol Fornea este moderatorul emisiunii de tip talk-show „Dialoguri Colorate”, un produs media unde caricaturistul face portrete invitaților în timpul interviurilor.

Evenimentul se va desfășura în incinta blocului central al Bibliotecii Naționale luni, 1 aprilie, începând cu ora 14.00.

Aici găsiți mai multe detalii.

QUIZUL este un joc intelectual distractiv în care echipe formate din cel mult șapte persoane încearcă să acumuleze cât mai multe puncte.

Organizatorii garantează întrebări bune, concurență acerbă și emoții pozitive, iar pentru a vă simți pregătiți de joc, aceștia recomandă să răsfoiți cele mai recente titluri de știri, să ascultați cele mai noi piese și să vă adunați echipa.

Jocul se va desfășura în incinta localului Lake House luni, 1 aprilie, începând cu ora 19.00.

Aici găsiți mai multe detalii.

Spectacolul a fost realizat după celebrul roman al lui Patrick Suskind „Parfumul”, tradus în 47 de limbi şi ecranizat în 2006. Noua producţie teatrală se înscrie în seria experimentelor și căutărilor neordinare ale regizoarei Daniela Burlaca și ale unei echipe de actori entuziaști.

Spectacolul va fi jucat la Teatrul Geneza Art marți, 2 aprilie, începând cu ora 19.00.

Aici găsiți mai multe detalii, inclusiv despre bilete.

Expoziția Olgăi Mardari și Ecaterinei Dânga de pictură, grafică, tapiserie și broderie artistică cu genericul „Metamorfoze cromatice” cuprinde circa 40 de lucrări. În fiecare lucrare se simte energia, delicatețea și dragostea pe care le-au investit artistele în cele mai mici detalii. Operele dezvăluie sentimente și trăiri individuale, viziune artistică autentică și gust estetic.

Evenimentul se va desfășura în incinta blocului II al Bibliotecii Naționale marți, 2 aprilie, începând cu ora 14.00.

Aici găsiți mai multe detalii.

Turandot este o operă în trei acte compusă de Giacomo Puccini, pe un libret de Giuseppe Adami și Renato Simoni, după o piesă de Friedrich Schiller, bazată pe un basm persan inclus în colecția lui Carlo Gozzi „1001 de zile”.

Povestea operei se concentrează pe personajul feminin principal, Turandot, o prințesă chinezească care impune un joc de întrebări și răspunsuri tuturor celor care îndrăznesc să o cucerească. Printre aceștia se numără și Calaf, un prinț străin care, atras de frumusețea și misterul Turandot, își asumă riscul de a-i răspunde la întrebări.

Spectacolul va fi jucat la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” joi, 4 aprilie, începând cu ora 18.00.

Aici găsiți mai multe detalii, inclusiv despre bilete.

Centrul de Drept al Femeilor și Clubul Internațional al Femeilor vă invită la evenimentul de colectare de fonduri „Transformare”.

Soprana Ana Cernicova, tenorul Dumitru Mîțu și Moldova National Youth Orchestra, condusă de Andriano Marian, vor da voce curajului femeilor de a porni pe calea transformărilor, puterii femeilor de a încerca și de a reuși, dorinței femeilor de a face lumea lor și a celor din jur mai bună.

La eveniment veți avea posibilitatea să participați la o licitație caritabilă, cu obiecte și experiențe oferite de susținătorii cauzei: Casa Cristea, Nicoleta Vacaru Art, Stela Moldovanu, Les Perles și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Banii colectați din vânzarea biletelor, a licitației caritabile și donațiile invitaților vor fi direcționați spre Programul de dezvoltare personală conceput de Centrul de Drept al Femeilor în colaborare cu psihoterapeuți și mentori în orientare profesională.

Evenimentul se va desfășura la Palatul Republicii joi, 4 aprilie, începând cu ora 18.30.

Aici găsiți mai multe detalii, inclusiv despre bilete.

Trei trupe underground de top (Re-education, Spotless și Hypnotical) sunt pregătite să vă ofere emoții pe care probabil nu le veți avea la concertele obișnuite. Organizatorii promit un ocean de energie, pozitivitate și forță.

Concertul se va desfășura la LaBREWtory joi, 4 aprilie, începând cu ora 19.00.

Aici găsiți mai multe detalii, inclusiv despre bilete.

În cadrul evenimentului vor fi proiectate peste 40 de filme de un minut produse în Moldova.

Filmele care vor fi prezentate conțin teme și scene care ar putea fi deranjante pentru unii spectatori, incluzând, dar fără a se limita la: lanterne, sirene, scene de distrugeri, strigăte, reprezentări grafice ale abuzului fizic și emoțional. Se recomandă discreția spectatorului, în special pentru cei cu un istoric de traume legate de un astfel de conținut.

Evenimentul se va desfășura la Mediacor vineri, 5 aprilie, începând cu ora 18.00.

Aici găsiți mai multe detalii, inclusiv despre bilete.

Designerul Evgheni Hudorojcov te invită la o discuție publică despre modă, artă și filosofia culorii.

Culorile hainelor sunt ca niște vopsele din paleta unui artist, a căror combinație determină dacă tabloul va fi perceput de către public și dacă va fi în vogă. Astfel, la întâlnirea cu creatorul de modă Evgheni Hudorojcov vei afla cum influențează culoarea formarea siluetei, a imaginii și a stilului.

Evenimentul se va desfășura la Muzeul Național de Artă al Moldovei sâmbătă, 6 aprilie, începând cu ora 16.00.

Aici găsiți mai multe detalii, inclusiv despre bilete.

„Lacul lebedelor” este unul dintre cele mai cunoscute și iubite spectacole de balet din lume. Creat în 1877 de compozitorul rus Piotr Ceaikovski, acest balet este o capodoperă a artei scenice și a devenit un simbol al baletului romantic.

Spectacol prezintă ste o poveste clasică de dragoste și sacrificiu, care urmărește experiența prințesei Odette, ce este transformată într-un lebădă de un vrăjitor malefic. În timpul unui bal la castelul regal, prințul Siegfried își întâlnește pe neașteptate iubirea adevărată în Odette, dar descoperă că vrăjitorul le-a întins o capcană pentru a-i despărți.

Spectacolul va fi jucat la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” duminică, 7 aprilie, începând cu ora 17.00.

Aici găsiți mai multe detalii, inclusiv despre bilete.

Preluat de la: diez.md