mountain.jpg
10 noi specii de păianjen şi o specie de plantă au fost descoperite în urma unor noi analize efectuate pe Muntele Fanjingshan, situat în sud-vestul Chinei, sit recunoscut pentru peisajul şi diversitatea sa deosebite datorită cărora a fost inclus în patrimoniul mondial, relatează Xinhua, citat de digi24.ro.

Oamenii de ştiinţă au localizat, de asemenea, 144 de specii cunoscute anterior dar care nu fuseseră găsite pe acest munte din localitatea Tongren, în provincia Guizhou.

Numărul total al speciilor din zona acestui munte a crescut astfel la 7 307 de la 7 152, înregistrate în 2016, conform administraţiei rezervaţiei naturale Fanjingshan.

Potrivit administraţiei, speciile de păianjen recent descoperite aparţin familiilor Clubionidae, Salticidae şi Araneidae.

<!–

–> <!–

–>

Planta recent identificată este Impatiens bullatisepala şi contribuie la bogăţia speciilor din genul Impatiens din China.

Circa 280 de specii din genul de plante Impatiens au fost înregistrate în total în China, dintre care aproximativ trei sferturi sunt endemice în această ţară.

Analiza a fost efectuată după ce Muntele Fanjingshan a fost adăugat pe lista Patrimoniul Mondial UNESCO în 2018, pentru o mai bună înţelegere a biodiversităţii din această regiune.

Preluat de la: diez.md