1-8.jpg
Îmbunătățirea competitivității și a abilităților antreprenoriale ale companiilor creative și digital media, crearea unui ecosistem propice pentru dezvoltarea forței de muncă specializate și consolidarea Mediacor ca centru de excelență puternic, sunt obiectivele strategice de dezvoltare ale Mediacor pentru următorii cinci ani, care au fost aprobate la prima ședință a Consiliului de Guvernare al Centrului de Excelență. Pe ordinea de zi a întrunirii s-au regăsit subiecte ce vizează cele trei direcții principale de dezvoltare – educație, antreprenoriat și comunitate creativă și digital media – precum și aprobarea celor mai importante programe din aceste domenii.

Astfel, pentru următorii cinci ani, Mediacor își propune:
# 200 de companii să primească asistență pentru a-și îmbunătăți tehnologiile, eficiența și procesele de management;
# 50 de întreprinderi să fie susținute în vederea creșterii vânzărilor;
# beneficiarii Mediacor să pătrundă în una dintre cele cinci piețe internaționale a industriilor creative;
# să atragă finanțări de 2 milioane de dolari SUA pentru companiile din sectorul privat;
# 2000 de persoane să-și dezvolte abilitățile necesare pentru piața muncii;
# 30 de cursuri în domeniul New Media, film și jocuri să fie predate;
# 18 000 de ore de formare a forței de muncă să fie oferite.

La fel, în cadrul ședinței a fost stabilită componența Consiliului Mixt de Administrare, care este format acum din trei membri ce reprezentă Universitatea de Stat din Moldova și alți trei membri ai Asociației Companiilor Creative. Mai mult, organul administrativ va fi susținut de un board de consultanță din care fac parte partenerii externi de dezvoltare, printre care USAID, Ambasadele SUA, a Suediei și a Marii Britanii, dar și de unul specializat în subiecte tematice, precum presă independentă sau tehnologii New Media.

Un alt subiect abordat de Consiliul Mixt de Administrare s-a referit la condițiile necesare pentru rezidenții Centrului de excelență și criteriile pe care trebuie să le întrunească reprezentanții sectorului digital media (sunet/video/film/animații) și mass-media care-și doresc să facă parte din comunitatea Mediacor. Astfel, pe parcursul lunii februarie va fi dat startul depunerii cererilor pentru companiile care își propun să dezvolte proiecte atât în studiourile de producție și filmări, cât și în oficiile din cadrul Centrului.

Urmăriți pagina de Facebook Mediacor, pentru a fi la curent cu noutățile din domeniu.

Despre Mediacor

Mediacor marchează o nouă etapă în dezvoltarea industriilor creative din Republica Moldova și este primul centru universitar de excelență în producție digital-media din țară, funcționând după modelul unei platforme de comunicare dintre mediul universitar și cel privat. Mediacor aduce tehnologiile și cunoștințele necesare pentru crearea unor produse multimedia la standarde internaționale. Crearea Mediacor a fost posibilă datorită parteneriatului dintre Ambasada SUA, USAID, Guvernele Suediei și a Marii Britanii, Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Culturii, Universitatea de Stat din Moldova și Asociația Companiilor de Creație COR. Valoarea investițiilor care au permis construirea Mediacor constituie 3 milioane USD.  1.5 milioane USD a fost oferită de USAID, Suedia și UK, prin Proiectul de Competitivitate din Moldova, succesele căruia sunt continuate în prezent de Proiectul Tehnologiile Viitorului. Universitatea de Stat din Moldova a investit suma de 3 mln. de lei.

Preluat de la: diez.md