diez-share-facebook.png
Un site internațional a elaborat un top al celor mai genii copii din întreaga lume. Printre aceștia se află și o moldoveancă. Aceasta se află pe poziția patru în listă. Este vorba despre tânăra interpretă, Cleopatra Stratan, care s-a remarcat în industria muzicală încă de la o vârstă fragedă.

Site-ul wonderslist.com a făcut un top a celor mai genii copii din lume și din istorie, iar Cleopatra Stratan s-a clasat pe locul 4 în această listă.

Cleopatra s-a născut pe 6 octombrie 2002 în Moldova. Ea a fost cea mai tânără cântăreață care a obținut succesul comercial cu albumul ei.  În 2005 Cleopatra lansează primul ei album intitulat „La vârsta de trei ani”, la care biletele sunt vândute în timp record, iar Cleopatra, în vârstă de trei ani și jumătate, acompaniată de o trupă formată din 5 băieți, susține fără întrerupere un concert live timp de 2 ore live în fața unui public uriaș. Cleopatra deține 6 recorduri:

#1 Cea mai tânără artistă care lansează un album de succes.

#2 Cea mai tânără artistă care a primit 10 mii de euro pentru o piesă.

#3 Cea mai tânără interpretă care a susținut un concert live de 2 ore în fața unui public numeros.

#4 Cea mai tânără interpretă care a primit 3 premii MTV.

#5 Cea mai tânără artistă care a avut un hit N.1 într-o țară la nivel național.

#6 Cea mai tânără cântăreață de succes.

În anul 2007 se lansează încă în 5 țări precum Japonia, Taiwan, Coreea, Spania și Mexic.

Pe celelalte poziții se-au clasat următorii copii genii:

#1. Kim Ung Yong

S-a născut pe 8 martie 1962, în Coreea. Aceasta avea un IQ-ul 210. La vârsta de 4 ani, el știa să citească în limbile coreeană, japoneză, engleză și germană, rezolvând și probleme complexe de calcul diferențial și integrat. A fost student invitat la fizică la Universitatea Hanyang de la vârsta de 3 până la 6 ani. La vârsta de 7 ani a fost invitat în America de NASA. A terminat studiile universitare, obținând în final un doctorat în fizică la Universitatea de Stat din Colorado înainte de a împlini 15 ani.

#2. Akrit Jaswal

Akrit Jaswal, un tânăr indian cu nivelul IQ de 146. El este considerat cel mai deștept persoană de vârsta lui din India. A venit în atenția publicului în 2000, când a efectuat prima sa procedură medicală la domiciliu. Jaswal a șocat lumea la vârsta de 7 ani, când a făcut o operație pe o fată nativă care suferea de arsurile de pe mâini. El și-a concentrat inteligența fenomenală asupra medicinei și a devenit cea mai tânără persoană care a fost admisă la o universitate medicală din India (Universitatea din Punjab), la vârsta de 12 ani. În același timp, el a pretins că este pe punctul de a descoperi un remediu pentru cancer .

#3. Arfa Karim

Arfa Karim o tânără din Pakistan care în 2004 a devenit cel mai tânăr Microsoft Certified Professional (MCP), la vârsta de doar nouă ani. Ea a reprezentat Pakistanul la diverse forumuri internaționale, inclusiv la Conferința TechEd Developers. Un parc științific din Lahore – Parcul Tehnologic Arfa – a fost numit în cinstea ei. A fost invitată de Bill Gates să viziteze sediul Microsoft din SUA. A murit la spital la Lahore pe 14 ianuarie 2012, în vârstă de 16 ani.

#4. Cleopatra Stratan

#5. Aelita Andre

Născut la 9 ianuarie 2007, Aelita Andre este o artistă din Australia cunoscută pentru picturile ei  la o vârstă ei de vârstă fragedă. Artista la vârsta de doi ani și-a arătat picturile într-o faimoasă galerie. A început să picteze când avea doar nouă luni. Lucrarea ei a fost expusă public într-o expoziție de grup la scurt timp după ce a împlinit doi ani. Prima ei expoziție solo sa deschis în New York în iunie 2011, când avea patru ani.

#6. Saul Aaron Kripke

Kripke s-a născut la New York pe 13 noiembrie 1940 și și-a petrecut copilăria în Omaha, Nebraska. El a învățat ebraicul antic până la vârsta de șase ani. A citit lucrările lui Shakespeare până la vârsta de nouă ani. Kripke a stăpânit lucrările lui Descartes și probleme matematice complexe înainte de a termina școala elementară. El a scris prima sa teorema de completare în logica la vârsta de 17 ani și a publicat-o un an mai târziu. În 1958, Kripke a studiat la Universitatea Harvard și a obținut diploma de licență în matematică. În timpul celui de-al doilea an de la Harvard, Kripke a predat un curs de logică .

#7. Gregory R Smith

Născută în 1990, Gregory Smith a memorat și a recitat cărți la 14 luni și s-a înscris la universitate la 10 ani. Când a absolvit universitatea, a fost cea mai tânără persoană care a obținut o diplomă de masteratla Universitatea din Virginia. Acest tânără călătorește pe glob ca activistă pentru pace și drepturile copilului și a obținut Premiul Nobel numai la vârsta de 12 ani.

#8. Michael Kevin Kearney

Cel mai tânăr absolvent din lume, care a reușit să absolvească universitatea la vârsta de 10 ani. Michael s-a născut în 1984, a rostit primele cuvinte când avea doar patru luni. Când a ajuns la șase luni, a spus pediatrului său “Am o infecție a urechii stângi” și a învățat să citească la vârsta de zece luni. În 2008, el a câștigat 1.000.000 de dolari la show-ul de televiziune Who Wants to Be a Millionaire?

#9. Elaina Smith

Elaina este cea mai tânăr moderatoare radio din istorie. Postul radio locală i-a dat slujba după ce ea sunat și a sfătuit un ascultător care dorea să-și iasă cu prietenul undeva. Radiodifuzorul a fost atât de impresionat de sfatul său – “mergeți la bowling cu prietenii și beți o cană de lapte.”

#10. Priyanshi Somani

A început calculul mintal la vârsta de șase ani. La vârsta de 11 ani, a fost cel mai tânăr participant la Cupa Mondială de Calcul Mintal 2010 și a câștigat titlul. Ea este singurul participant care a făcut 100% acuratețe în Adăugare, Înmulțire, Pătrat până în prezent în toate cele cinci ediții a Cupei Mondiale de Calculare Mintală. Ea este câștigătoarea premiilor “Pogo Amazing Kids Awards 2010” în categoria geniu. Numele ei este, de asemenea, adăugat în Cartea Recordurilor Mondiale Guiness.

Preluat de la: diez.md