cer-instelat.jpg

Vara e anotimpul perfect când poți să iei o păturică, să te întinzi pe iarba verde într-un loc ferit de lumini artificiale și să admiri reginele nopții – stelele. Pe cerul de vară poți observa și studia cu atenție constelațiile. Cu siguranță vei deosebi Lebăda, Ursa Mare, Scorpionul sau Lira. De asemenea, când dacă nu în august, atunci când au loc perseidele, să-ți pui o dorință când cade o stea. Pentru a explora mai bine cerul înstelat, ru.diez a adunat câteva aplicații mobile specializate.

Aplicația Sky Map o poți folosi în două moduri simple. Prima metodă este să îndrepți telefonul spre cer și să urmărești ce va arăta aplicația. A două ar fi să alegi un obiect ceresc, să orientezi telefonul în direcția lui și să urmezi indicațiile.

Aplicația o poți descărca pentru iOS.

Aplicația determină locația și arată cerul înstelat exact deasupra ta. Trebuie doar să îndrepți telefonul spre cer și Star Chart va arăta ce privești. Aplicația include peste 120 000 de stele, toate cele 88 de constelații, informații despre ploile de meteoriți, comete, sateliți, dar și multe altele. Poți să vezi chiar și cum arată cerul pentru cei care trăiesc pe cealaltă parte a Pământului.

Aplicația o poți descărca pentru Android și iOS.

Night Sky este o aplicație care include funcții din realitatea augmentată. Prin urmare, îți poți crea propriul cer înstelat prin adăugarea marcajelor personale, cum ar fi o stea în amintirea cuiva sau o constelație pe care vrei să o observi în seara aceasta.

Aplicația conține peste 1,7 miliarde de stele, iar cu dând zoom, poți explora cele mai îndepărtate colțuri ale universului.

Night Sky o poți descărca pentru iOS.

Este o aplicație interactivă care servește drept ghid pentru studierea fenomenelor cerești. Cu ajutorul ei poți căuta și urmări stele, constelații, planete, sateliți etc. Trebuie doar să ții telefonul spre cer și o să poți vedea pe ecran o hartă precisă a lui.

Aplicația o poți descărca pentru Android și iOS.

Stellarium Mobile este o aplicație care arată în timp real stelele, constelațiile, planetele, cometele, sateliții (precum Stația Spațială Internațională), dar și alte obiecte din spațiu. Aplicația are o interfață simplă și prietenoasă, ușor de folosit atât pentru adulți, cât și pentru copii. Trebuie doar să îți îndrepți telefonul spre cer.

Aplicația o poți descărca pentru Android și iOS.

În acest an, perseidele vor putea fi observate în perioada 17 iunie – 24 august, iar punctul culminant va fi pe 12 august.

Vezi aici cum au fost surprinse perseidele anul trecut în Moldova, dar și în alte părți ale lumii.

Preluat de la: diez.md