Romania.jpg
Odată cu primăvara și sosirea verii, în viața noastră parcă vine și un impuls puternic de energie și o dorință de a merge undeva. De asemenea, este o perioadă de mari speranțe și visuri. Și ce poate să ne inspire mai mult decât o călătorie? Cu atât mai mult că turismul își câștigă din nou popularitatea anterioară după doi ani de pandemie.

Întrucât uneori poate fi dificil să alegi o rută de călătorie potrivită pentru tine, îți prezentăm o listă creată de cei de la depositphotos.com, în care se regăsește și mult iubita destinație a multor moldoveni – România. La fel, aceste locații sunt perfecte pentru iubitorii de fotografii în călătorie, inclusiv pentru profesioniștii în domeniu.

În continuare vă prezentăm toate destinațiile.

#10. Slovenia

Slovenia se numără printre acele țări care nu vin imediat în gând atunci când alegi un traseu turistic. Dar cei mai mulți dintre persoanele care au vizitat această țară rămân impresionați mult timp de ea. Capitala Sloveniei, Ljubljana, are cea mai mare zonă pietonală din Europa, precum și multe parcuri pentru primblări. În plus, Slovenia este una dintre liderii în turismul durabil. 60 % din suprafața țării este acoperită de păduri și poți vedea animale sălbatice chiar de pe autostradă. Reperul emblematic al Sloveniei este Lacul Bled, o insulă pitorească cu o biserică și vederi impresionante la munte. Pe o stâncă deasupra lacului, puteți găsi unul dintre cele mai vechi castele din această țară balcanică. Dacă doriți să simțiți că vă aflați pe o altă planetă, nu uitați să vizitați li Groapa Postojna, un complex de peșteri carstice cu o lungime de 20 de kilometri, cu o sală de concert încorporată și chiar și cu propria sa cale ferată.


Sursă: depositphotos.com

#9. Maroc

Marocul a atras atenția internațională la Campionatul Mondial FIFA 2022. Din cauza unei astfel de creșteri a interesului, turele în această țară nord-africană au crescut la jumătate față de anul precedent. O excursie obligatorie în Maroc este cu siguranță o excursie în Sahara, unde vă așteaptă dune de nisip, plimbări cu cămile și răsărituri de soare, dar există mai multe decât atât! La fel de interesant și fotogenice sunt următoarele destinații: orașul albastru Shafshavan, autenticul oraș Fes, cu medina sa unică și alte obiective turistice, Grădina Majorelle din Marrakech și maiestuoasa Moschee Hassan II din Casablanca.


Sursă: depositphotos.com

#8. Patagonia, Chile

Patagonia este țara ghețarilor, a pampasului și a Anzilor. Iar Parcul Național Torres del Paine este o adevărată descoperire pentru cei care doresc să se bucure de frumusețea naturii din localitate. După pandemie, intrarea în Chile a devenit posibilă pentru turiștii din întreaga lume în toamna anului 2022. Așadar, dacă visezi de mult să călătorești în Patagonia, acum este cel mai bun moment să o faci. Mergeți pe unul dintre traseele de mers pe jos pentru a vă simți ca un pionier și a explora munții pitorești, fiordurile, pădurile și lacurile, precum și pentru a vedea specii locale pe cale de dispariție, cum ar fi lame, pume, condori și căprioare andine. Nu există un peisaj mai bun de cât acesta!


Sursă: depositphotos.com

#7. Delta Mekong, Vietnam

Este una dintre cele mai pitorești regiuni din Vietnam. Este locul perfect pentru a explora natura și farmecul local. Aici, călătorii vor găsi terase verzi de orez, plantații de palmieri de cocos, păduri de mangrove, sate și piețe plutitoare. Bărcile sunt principalul transport local aici. Ele sunt folosite de vietnamezi pentru a se deplasa, a face comerț și chiar a locui în ele. Demnă de o atenție separată este provincia Trà Vinh, cu pagodele sale complicate khmer, și numeroasele parcuri naturale cu maimuțe, crocodili și alți locuitori din junglă.


Sursă: depositphotos.com

#6. Antarctica

Antarctica este una dintre destinațiile cel mai puțin explorate, dar foarte atrăgătoare pentru mulți iubitori de vacanțe exotice și natură primitivă. Cel mai rece și mai înalt continent uimește prin frumusețea crudă a peisajelor sale. Este aproape în întregime acoperită de gheață, iar ghețarii de înalți de munte conțin 70 % din toate rezervele de apă dulce de pe Pământ. Deoarece Antarctica nu aparține niciunei țări din lume, nu aveți nevoie de viză pentru a ajunge acolo. Cu toate acestea, este imposibil să călătorești aici direct. Majoritatea turiștilor ajung pe continent făcând croaziere în Antarctica. Aici o să găsiți pinguini, foci și balene.


Sursă: depositphotos.com

#5. România

Recent, România a obținut o popularitate neașteptată ca destinație turistică, datorită serialului de succes „Wednesday” filmat în București și în împrejurimile lui. Potrivit Expedia Group, după premieră, interesul pentru călătoriile în această țară a crescut cu 55 %. Experții companiei susțin că turismul TV este unul dintre tendințele de călătorie în 2023. În cazul României, călătorii cu siguranță nu vor fi dezamăgiți, căci pe lângă acest tip de turism, în Transilvania sunt multe alte locuri de de văzut, așa precum munții Carpați, pădurile dese și castelele pitorești.


Sursă: depositphotos.com

Aici puteți citi despre experiența din culise a unei tinere din Moldova care a apărut în serialul „Wednesday”, precum și experiența unei alte tinere din Moldova care s-a filmat în vestita scenă de la Balul cu Sânge, la fel în acest serial.

#4. Bhutan

Acesta este un mic regat asiatic situat la poalele sudice ale munților Himalaya, între China și India. Această destinație turistică este puțin cunoscută, deoarece abia de curând țara a devenit deschisă către lumea exterioară (1974). Datorită păstrării culturii locale, guvernul bhutanez a restricționat turismul. Din acest motiv, țara este una dintre cele mai puțin explorate și cel mai greu accesibile, ceea ce o face un loc și mai interesant de vizitat. Alături de peisajul montan fantastic și de cultura autentică, călătorii sunt atrași de templele budiste tradiționale. Cea mai faimoasă dintre ele este mănăstirea Paro Taktsang, care pare că crește dintr-o stâncă. În plus, în toamna anului trecut, după mulți ani de reconstrucție, traseul Trans-Bhutan, lung de 430 de kilometri, a fost deschis turiștilor. Acest traseu de drumeție vă permite să vă bucurați de frumusețea munților Himalaya și să vedeți mai mult de 400 de situri culturale și istorice.


Sursă: depositphotos.com

#3. Zambia

Această țară din sudul Africii are multe atracții naturale unice, inclusiv populara Cascada Victoria situată la granița dintre Zambia și Zimbabwe. Cascada este un defileu îngust în care se revarsă șiroaie de apă. Această locație este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Printre alte locuri populare din apropriere se numără râul Zambezi, lacurile mari, dintre care cel mai faimos este Tanganyika, și zona de conservare transfrontalieră Kavango-Zambezi. Acesta este cel mai mare sanctuar al vieții sălbatice africane și găzduiește cea mai vie viață sălbatică de pe continent: elefanți, gheparzi, crocodili de Nil, lei, zebre, gnu și multe alte specii.


Sursă: depositphotos.com

#2. Aruba

Această țară insulară din Caraibe are condițiile meteorologice perfecte: este însorit mai mult de peste 300 de zile pe an, iar uraganele de obicei o ocolesc. Pe lângă marea caldă, plajele albe și palmierii de cocos, Aruba atrage prin flora sa bogată mulți turiști. Și una dintre frumusețile insulei sunt flamingii roz care se plimbă liber printre oameni. Fanii fotografiei subacvatice au ocazia nu numai să exploreze o bogată lume marină, ci și să fotografieze navele scufundate în ea.


Sursă: depositphotos.com

#1. Highlands, Scoția

Highlands este o parte de nord-vest a Scoției, cunoscută și sub numele de Scottish Highlands. Această locație este o adevărată bijuterie pentru iubitorii de priveliști în ceață a munților și a castelor medievale atmosferice. Țara munților și a monstrului Nessie atrage călătorii prin natura sa pitorească, care este cu adevărat inspirațională pentru mulți artiști. Cinefilii se pot folosi de această oportunitate pentru a explora locațiile în care au fost filmate scene din seriile televizate Game of Thrones, Harry Potter și Braveheart.


Sursă: depositphotos.com

Preluat de la: diez.md