WhatsApp-Image-2022-09-30-at-7.15.25-PM.jpeg
Grupul românesc Bobnet, ai cărui fondatori sunt originari din Republica Moldova, a lansat un nou produs IoT, la Bucharest Food Expo (29 septembrie – 2 octombrie 2022). Produsul este de fapt un restaurant complet automatizat, ce se adresează operatorilor din HoReCa, pentru a automotiza vânzarea și servirea preparatelor culinare.

Soluția Bob Bistro constă într-o serie de dispozitive inteligente tip frigider, echipate cu inteligență artificială și cu o tehnologie Grab & Go cu sute de senzori, creată pentru a fi implementată de către operatorii HoReCa pentru a-și vinde produsele culinare proaspete în mod automatizat, fără a fi necesară în niciun fel intervenția umană pentru servirea acestora. 

Datorită automatizării totale, întregul proces de utilizare a acestui restaurant al viitorului nu necesită implicarea umană pentru vânzare, plată și facturare, totul fiind administrat automat de sistemul de logistică și tehnologia Bobnet. Printre avantajele noului sistem de servire a meselor, se numără reducerea risipei de alimente, un control mai bun asupra calității și prospețimii mâncării, programul non-stop și costurile reduse de mentenanță și cu personalul. 

Consumatorul final poate accesa meniurile oferite de restaurantele automatizate Bob Bistro rapid și ușor prin autoservire, cu ajutorul aplicației mobile dezvoltate de echipa Bobnet. Odată cumpărat din aplicație, preparatul culinar poate fi încălzit pe loc cu ajutorul cuptorului încorporat și servit ulterior la mesele special amenajate.

„Deoarece credem cu tărie că viitorul aparține lumii Internet of Things, unde aplicațiile software sunt completate de aplicații hardware, am dezvoltat această nouă soluție Bob Bistro, pentru a ajuta operatorii din HoReCa cu reducerea costurilor atât de de ​​logistică, cât și pentru forța de muncă, acestea afectând serios profitul companiilor ce fac afaceri cu produse alimentare”, spune Mihai Gîrneț, CEO-ul Bobnet. 

Bob Bistro poate fi ușor scalat și implementat în mai multe locații precum fabrici, clădiri de birouri, hoteluri și pensiuni, școli și spitale, permițând administrarea acestuia de la distanță la costuri mici.

Astfel, soluția completă la cheie Bob Bistro include: 

  • Echipamentele comerciale modulare IoT, incluzând rafturile inteligente frigorifice și panourile de comandă;
  • Platforma cloud administrată de echipa Bobnet, care asigură întreținerea software-ului, bazelor de date și efectuarea upgrade-urilor;
  • Funcționalități digitale pentru gestionarea facilă a inventarului de produse, a prețurilor, sistemului de plăți, facturare, marketing și multe altele;
  • Aplicația mobilă dedicată gestionării tuturor procese logistice, inclusiv preluarea, livrarea, și returnarea aprovizionărilor;
  • Aplicația mobilă pentru consumatorii finali care vor servi mâncarea din Bob Bistro.

Despre rețeaua Bob Concierge

Start-upul tehnologic Bob Concierge rezolvă sarcinile de zi cu zi ale locatarilor și pune la dispoziție mâncare, produse alimentare și servicii printr-un aparat complet automatizat, instalat în holurile scărilor de bloc. Prin rețeaua Bob Concierge, locatarii au posibilitatea inclusiv de a recepționa colete, fără a fi nevoiți să aștepte curierul, sau de a-și lăsa hainele la curățătorie.

Anterior, am povestit în acest articol despre povestea start-upului și fondatorii acestuia.

Preluat de la: diez.md