629465f2c6d2efeabe7e9a3298b92e2b.jpg
Compania Virgin Atlantic nu-şi va mai obliga personalul feminin, aflat la bordul aeronavelor, să poarte machiaj. Totuşi, dacă un însoţitor de zbor doreşte să poarte machiaj, el sau ea trebuie să respecte paleta de culori aprobată în prealabil de companie.

De asemenea, însoţitoarele de zbor, cunoscute pentru uniforma emblematică de culoare roşie, vor primi încă o pereche pantaloni, pe lângă uniforma de bază. Înainte de această decizie, personalul de la bordul avionelor era nevoit să ceară pantaloni, transmite mediafax.ro.

„Am ascultat părerile clienţilor noştri şi ca rezultat, putem anunţa schimbări în legătură cu politica de styling a companiei.Noile reguli oferă comfort sporit, dar şi mai multe oportunităţi de alegere a felului în care aceştia doresc să se exprime în timpul serviciului. Principala noastră dorinţă este de a ajuta oamenii să fie ei înşişi”, declară Mark Anderson, vicepreşedintele Virgin Atlantic, într-o declaraţie pentru Huffington Post.

Companiile aeriene au o istorie lungă de obiectivizare şi sexualizare a însoţitoarelor de zbor. Multe dintre femeile din personal au raportat cazuri de hărţuire sexuală în timpul serviciului. Mici schimbări ar permite acestora să lucreze fără să fie machiate sau să poarte pantaloni în loc de fuste – un pas mic pentru combaterea unui mediu misogin şi periculos la locul de muncă.

 

Preluat de la: diez.md