south-china-morning-post-scaled.jpg
Numărul persoanelor infectate cu coronavirus la bordul navei de croazieră aflat în carantină „Diamond Princess” s-a dublat, potrivit ultimelor teste medicale. În prezent, la bord se află 135 de persoane infectate, inclusiv cinci membri ai echipajului, anunță CNN.

Pe vas sunt 3 700 de persoane, inclusiv membrii echipajului. De asemenea, pe vas sunt și doi cetățeni ai Republicii Moldova.

Persoanele sunt în carantină pe vas de mai mult de o săptămână. Pasagerii stau în cabinele lor și sunt periodic testați. Potrivit hărții actualizate, 1 018 oameni au murit deja de la coronavirus, iar peste 43 100 de persoane sunt infectate. Totodată, 4 065 de persoane au reușit să se trateze.

Reamintim că vasul de croazieră „Diamond Princess” a fost plasat în carantină pe 5 februarie pentru o perioadă de 14 zile. Vasul maritim a intrat în portul Yokohama pe data de 3 februarie.

Doi dintre cei 2 666 de pasageri și 1 045 de membri ai echipajului, aflați la bordul vasului menționat, sunt cetățeni ai Republicii Moldova. Cetățenii noștri au informat misiunea noastră diplomatică despre faptul că ei cooperează cu autoritățile japoneze și efectuează teste medicale zilnice. În momentul de față, aceștia nu manifestă simptome ale virusului, iar starea generală de sănătate este bună.

Preluat de la: diez.md