Design-fara-titlu-2023-07-08T163157.071.jpg
Acum trei luni, Dumitru Croitor a început o nouă afacere, dacă îi putem spune așa. Tânărul fotografiază ochiul uman sau, mai exact, se ocupă cu macrofotografierea ochilor. Activitatea sa, aparent nouă pe piața din Republica Moldova, este frumoasă în special prin prisma imaginilor obținute, nu degeaba Dumitru, selectându-i denumirea, a optat pentru cosmiceye, adică „ochiul cosmosului”.

În acest articol am aflat de la Dumitru Croitor mai multe detalii despre macrofotografierea ochilor. Tânărul ne-a povestit cum i-a venit idea, prin ce este frumoasă activitatea sa și cât trebuie să achiți pentru a obține o fotografie detaliată a ochiului tău.

Ochiul fiecărei persoane este mai unic decât amprenta sa

Dumitru ne-a povestit că elementul-cheie al activității sale este macrofotografia, aceasta ne oferă posibilitatea să descoperim în imaginea ochilor noștri zeci de detalii curioase la care nu ne-am fi putut gândi până atunci. „De exemplu, unele persoane află că irisul lor are o cu totul altă culoare decât credeau până atunci.”

„Ocupația mea constă în faptul că realizez fotografii deosebite ale ochiului uman, mai exact macrofotografii. Prin ce este deosebită o macrofotografie? Aceasta scoate în evidență mult mai multe detalii și culori. Ceea ce putem vedea în viața obișnuită cu ochiul liber este total diferit de ceea ce ne poate reda o macrofotografie. Ochiul fiecărei persoane este unic, aș putea spune că acesta este mai unic decât amprenta sa”, ne-a povestit Dumitru.


Sursă: cosmicaeye.md

Sursă: #diez

Dumitru ne-a mai povestit că activitatea sa este plăcută prin faptul că poate evidenția unicitatea ochilor fiecărui om.

„Cu ajutorul macrofotografiei poți afla adevărata culoare a ochilor tăi. Poți descoperi o parte din tine pe care până acum nu ai cunoscut-o”, a spus Dumitru.


Sursă: Dumitru Croitor

Sursă: Dumitru Croitor

Idea de a realiza macrofotografii ale ochiului uman tânărul a împrumutat-o de la un prieten din țările europene. După cum spune Dumitru: „În UE, acest subiect este destul de popular”. „Chiar mi s-a părut straniu că la noi această idee nu este dezvoltată.”

Care sunt prețurile?

În cele aproximativ trei luni de activitate, Dumitru a reușit să aibă mai mulți oaspeți dornici de a vizualiza în detaliu „cosmosul” ascuns în ochii lor. Printre clienți se numără atât tineri sau cupluri, cât și persoane mai în vârstă sau chiar familii întregi.

Prețurile unei macrofotografii a ochilor variază de la mărimea ramei la numărul de ochi prezenți în imagine. Spre exemplu, pentru o ramă și o imagine de mărimea 13 × 18 ce va conține un singur ochi, oaspeții vor trebui să achite 300 de lei.

Mai multe detalii puteți afla pe contul lui Dumitru de Instagram – cosmicaeye.md.


Sursă: Dumitru Croitor

Preluat de la: diez.md