shutterstock_1625234149-scaled.jpg

Foile de ceapă pot fi utilizate și în alte scopuri, nu doar în bucătărie! În loc să le aruncăți rapid la gunoi, luați în considerare diferitele moduri în care le puteți reutiliza. Iată câteva dintre acestea!

Ceapa este una dintre legumele nelipsite din casele românilor, mai ales că la preparatele românești este esențială pentru că dă gust mâncărurilor. Totuși, nici învelișul cepei nu se aruncă la gunoi, lucru pe care nu multe gospodine îl știu. Iată la ce îl putem folosi!

Bucurați-vă de beneficiile cojilor de ceapă pentru ingrjirea părului, fierbând 50-60 de grame de coji la foc mic timp de o oră. Apoi folosiți lichidul astfel obținut (răcit) pe păr pentru o strălucire uimitoare.

Folosiți cojile de ceapă că îngrășământ natural pentru insectele din grădină. După uscarea completă a cojilor, încorporează-le în sol înainte de plantarea legumelor, pentru a le hrăni și proteja într-un mod ecologic.

Îmbunătățiți aroma supelor și a garniturilor preferate prin gătirea cojilor de ceapă, împreună cu alte ingrediente. Nu uitați să le îndepărtați înainte de a le servi preparatele, pentru a evita orice textură nedorită.

În coajă de ceapă se găsesc numeroase doze din vitaminele C, B1, B2, B6, E și PP, dar și minerale esențiale pentru bună funcționare a corpului, cum ar fi siliciul, calciul, fierul sau carotinul.

Coaja de ceapă sprijină hipertensiunea arterială, iar pentru a regla nivelul acesteia, ai trebuie doar să consumi ceai de ceapă și să bei zilnic o ceașcă din această infuzie.

Și asta nu este tot, ceaiul din cojile acestei legume este indicat în ameliorarea spasmelor musculare. Se recomandă consumarea ceaiului înainte de culcare, atât pentru ameliorarea spasmelor, cât și pentru un somn liniștit.

Citește și: Ceapa roșie, o minune pentru sănătate. Nu aruncați cojile – faceți ceai din ele!

FOTO: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro