Frontiera-800x450-1.jpg
Ucraina înăsprește condițiile de călătorie pentru cetățenii din Republica Moldova. În lipsa poliței de asigurare, certificat de vaccinare sau test negativ PCR la COVID-19 veți primi refuz de intrare sau tranzit pe teritoriul statului vecin. Anunțul a fost făcut de către Ambasada Republicii Moldova în Ucraina într-o notă informativă.

Astfel, în conformitate cu prevederile Hotărârii Cabinetului de Miniștri al Ucrainei, cetățenii Republicii Moldova pot intra în Ucraina, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean (cu excepția celor sosiți din Federația Rusă și Republica India după data de 5.08.2021), prezentând obligatoriu la punctul de trecere a frontierei de stat polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină.

De asemenea, moldovenii vor fi obligați să prezinte:
# rezultatul negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR), efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul Ucrainei;
# rezultatul negativ al testului rapid pentru determinarea antigenului coronavirusului SARS-CoV-2 (RAT), efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul Ucrainei;
# sau certificat medical emis de autoritățile medicale ale Republicii Moldova ce confirmă primirea unui curs complet de vaccinare contra COVID-19, cu vaccinuri care sunt incluse în lista OMS.

Aceste documente nu sunt necesare pentru copiii cu vârsta până la 18 ani, ei urmând să dispună doar de polița de asigurare medicală.

<!–

–> <!–

–>

În absența poliței de asigurare și/sau a unui document din cele enumerate, trecerea frontierei de stat a Ucrainei, pentru intrare sau tranzit, va fi refuzată de către autoritățile ucrainene.

„Polița de asigurare pentru acoperirea costurilor asociate tratamentului COVID-19 sau observației urmează a fi emisă de o companie de asigurări din Ucraina sau de o companie de asigurări străină, care are reprezentanță în Ucraina. Valabilitatea poliței de asigurare urmează să acopere perioada de ședere în Ucraina”, precizează Ambasada Republicii Moldova în Ucraina.

Preluat de la: diez.md