spain-barcelona.jpg
Republica Moldova nu se mai află pe listă țărilor de risc epidemiologic a Spaniei. Astfel, moldovenii care vor călători în Spania pe cale aeriană sau maritimă vor trebui doar să completeze un formular privind starea de sănătate prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es.

„Cetățenii care sosesc din Republica Moldova în Spania pe cale aeriană nu mai trebuie să prezinte la intrarea în Spania: un certificat care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19, un test negativ PCR sau antigen sau un certificat de recuperare post-COVID-19. Este obligatoriu ca toate persoanele care călătoresc spre Spania, pe cale aeriană sau maritimă, să completeze, cu maximum 48 de ore anterior efectuării călătoriei (nu mai devreme de 2 zile înaintea călătoriei), un formular privind starea de sănătate prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es.”, se arată într-o postare a ambasadei Moldovei în Spania.

În situația în care pasagerul este minor sau o persoană dependentă, formularul poate fi completat de către tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informațiilor furnizate.

După ce veți completa formularul, se va genera un cod unic QR de sănătate, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul/portul de destinație.

<!–

–> <!–

–>

Preluat de la: diez.md