testo1.jpg
Hormonul regilor şi regele hormonilor – astfel cândva cineva a spus despre testosteron. Probabil, nu în zadar, pentru descoperirea acestuia a fost decernat Premiul Nobel. Despre testosteron continuă să se vorbească şi să se scrie mult. Conştiinţa masculină percepe testosteronul ca baza sexualităţii bărbăteşti şi cauza primordială a tuturor victoriilor şi realizărilor bărbaţilor.

Deci, urmează câteva fapte stabilite de ştiinţă, despre acest hormon uimitor:

Nivelul testosteronului poate fi verificat aici.

Fapt 1

Testosteronul, într-adevăr, generează atracţia sexuală la bărbaţi. În cazul deficitului de testosteron în organism, bărbaţii încep a avea probleme serioase în sfera sexuală. Sau, după cum se spune, bărbatul încetează de a vrea. Cel puţin. Cum se confruntă cu această situaţie bărbaţii, nu e nevoie de accentuat.

Fapt 2

Testosteronul sporeşte vitalitatea generală, facîndu-l pe bărbat mai energic. Prin urmare, înrăutăţirea dispoziţiei şi extenuarea – constituie efectul nemijlocit al deficitului acestuia în organizm.

Fapt 3

Testosteronul menţine tonusul muşchilor şi sporeşte puterea acestora.

Fapt  4

Testosteronul întăreşte ţesutul osos, făcîndu-l mai durabil şi mai rezistent la fracturi.

Fapt  5

Testosteronul diminuează nivelul de glucoză şi reduce masa corpului. Apropo, anume din această cauză, toate programele de slăbire pentru bărbaţi, care nu iau în considerare testosteronul, nu au succes.

testo1

Băieţi şi barbaţi!

#1. Începeţi a acorda mai mult timp sănătăţii dvs., dacă doriţi să vă menţineţi în formă, în toate sensurile acestui cuvînt.
#2. Nu vă sfiiţi să vă adresaţi la medici, şi cel mai bine, la cei competenţi.
#3. Nu acumulaţi problemele în sinea dvs, discutaţi-le cu partenera dvs., în care, fără îndoială, aveţi încredere.
#4. Nu vă ocupaţi cu auto-diagnosticarea şi auto-tratament. Publicitatea speculează pe slăbiciunile şi problemele voastre.
#5. Cea mai bună metodă de a menţine testosteronul la nivel înalt este de a primi placere de la sex, serviciu şi alte realizări.
#6. Nu căutaţi metode deosebite de menţinere a testosteronului la nivelul normelor de laborator. Calitatea vieţii – întotdeauna e ceva mai mult, decît cifrele normale din rezultatele analizelor medicale.
#7. Nu folosiţi preparate ce conţin testosteron pentru mărirea masei musculare. La nimic bun aceasta nu va aduce.
#8. În mod ideal, nivelul testosteronului trebuie măsurat o data pe an, începînd cu vîrsta de 25 ani. Rezultatele vă vor ajuta să estimaţi la ce vîrstă pot apărea probleme.

Se recomandă colectarea analizei minim peste 4 ore după ultimă mâncare (de preferinţă între orele 7.00-11.00). În ajunul vizitei la laborator, excludeţi efortul psihoemoţional şi fizic, consumul de alcool.

Adresaţi-vă la Alfa Diagnostica:

  • sect. Centru: str. N.Testemiţanu, 21 (7:30 – 15:30), 022 82 44 44, 078 55 44 44
  • sect. Botanica: str. Decebal, 72/6 (7:30 – 14:30), 022 909 105
  • sect. Râşcani: str. A.Russo, 15 (7:30 – 14:30), 022 909 104

Preluat de la: diez.md