PTQ0MCZoYXNoPWZjODE3MzYyODU0MDNhNDUxMDgwZmRjYmU2MGViYjMy.thumb_.jpg
India a impus restricţii de circulaţie pentru 1,3 miliarde de oameni şi a oprit activităţile în mai multe domenii ca urmare a instituirii stării de carantină. Autorităţile încearcă să prevină răspândirea virusului COVID-19.

CNN scrie că după o singură săptămână de „pauză”, indicii de calitate a aerului s-au îmbunătăţit vizibil în India.

„N-am văzut un cer atât de albastru deasupra oraşului Delhi de 10 ani”, a spus Jyoti Pande Lavakare, cofondator al Care for Air şi autor al cărţii Breathing Here is Injurious To Your Health.

În oraşe poate fi observată o scădere semnificativă a particulelor de suspensie PM 2.5 (Dioxid de azot). PM 2.5 sunt considerate în mod particular periculoase pentru sănătate, pentru că ele intră în plămâni, apoi în fluxul sangvin şi în organe. Potrivit IQAir AirVisual’s 2019 World Air Quality Report, India a avut 21 din primele 30 cel mai poluate oraşe ale lumii anul trecut.

În capitala New Delhi, concentraţia de PM 2.5 a scăzut cu 71 %, de la 91 de micrograme pe metru cub la 26 de micrograme pe metru cub în decurs de doar o săptămână. OMS consideră că valorile de peste 25 de micrograme pe metru cub sunt periculoase pentru sănătate. De asemenea, scăderi ale PM 2.5 au fost observate în oraşe precum Mumbai, Chennai, Kolkata şi Bangalore.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md