cancer.jpg

Guvernul Marii Britanii a anunțat că a încheiat un parteneriat cu BioNTech, compania farmaceutică germană care a dezvoltat împreună cu Pfizer un vaccin anti-COVID cu scopul de a testa un nou vaccin anticancer, dar și altele împotriva altor boli grave. Informația a fost făcută publică la începutul lunii ianuarie a anului curent.

Acordul înseamnă că pacienții diagnosticați cu cancer vor avea acces la experimentele de testare a terapiilor personalizate cu ARNm, cum ar fi vaccinurile împotriva cancerului. Nu există două tipuri de cancer la fel, iar vaccinurile cu ARNm vor conține un cod genetic care va stimula sistemul imunitar să atace celulele canceroase.

Accesul la aceste experimente se va face prin intermediul platformei de lansare a vaccinului împotriva cancerului, care este dezvoltată de NHS England și Genomics England.

Platforma de lansare va contribui la identificarea rapidă a unui număr mare de pacienți diagnosticați cu cancer, care ar putea fi potriviți pentru aceste studii și care ar putea participa la experimentele de explorare a potențialelor vaccinuri pentru mai multe tipuri de cancer. Testele pentru tratamentele inovatoare ar putea începe din toamna anului 2023, iar Guvernul Marii Britanii asigură pacienții că vor avea acces la cele mai recente tehnologii de testare și vor primi tratamente potrivite pentru tipul lor de cancer.

Parteneriatul are ca scop să ajute pacienții cu forme de cancer în stadii incipiente și tardive. Dacă vor fi dezvoltate cu succes, vaccinurile împotriva cancerului ar putea face parte din tratamentul standard.

Profesorul Uğur Șahin, director executiv și cofondator al BioNTech, a declarat că acest acord este rezultatul lecțiilor învățate în urma pandemiei.

„Dezvoltarea medicamentelor poate fi accelerată fără a se face economii, dacă toată lumea colaborează fără probleme pentru atingerea aceluiași obiectiv. Acordul arată că suntem hotărâți să facem același lucru pentru pacienții cu cancer”, a menționat el.

De asemenea, acesta a adăugat că scopul parteneriatului constă și în accelerarea dezvoltării imunoterapiilor și vaccinurilor folosind tehnologiile pe care le cercetează de peste 20 de ani. Potrivit lui, colaborarea va trata diferite tipuri de cancer și boli infecțioase care afectează sute de milioane de oameni din întreaga lume.

Menționăm că BioNTech are o experiență dovedită și remarcabilă în domeniul tehnologiei vaccinurilor și a contribuit în mod semnificativ la dezvoltarea unui vaccin COVID-19.

Preluat de la: diez.md