38803-14826-58568-62.jpg
Nouăzeci şi două de persoane se aflau la bordul avionului militar rus prăbuşit în Marea Neagră, iar, conform autorităţilor ruse, nu au fost găsiţi supravieţuitori, relatează site-ul agenţiei Tass, citat de Mediafax.

„La bordul avionului erau opt membri ai echipajului şi 84 de pasageri”, a declarat Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

Pe lista pasagerilor figurează membri ai Orchestrei militare Aleksandrov şi jurnalişti. Orchestra urma să susţină un concert de sărbători în Baza militară rusă situată în oraşul sirian Hmeymim.

„Resturi ale avionului au fost găsite la adâncimi de 50-70 de metri, la circa 1,5 kilometri de ţărm”, a transmis Biroul de presă al Ministerului rus al Apărării.

Ministerul rus al Apărării a mobilizat echipe de salvare în Marea Neagră, dar şi în zona muntoasă Krasnodar, situată la nord de staţiunea Soci.

Avionul făcuse escală la Soci pentru realimentare, după decolarea de la Aerodromul Şkalovski, situat în apropiere de Moscova. Aeronava militară a dispărut de pe radare în jurul orei 5.40 (4.40, ora României).

Preşedintele Vladimir Putin a fost ţinut la curent cu această situaţie, iar Comisia pentru investigaţii a dispus iniţierea unei anchete.

Preluat de la: Diez.md