cms-image-000091584.jpg
Moscova va prelungi restricțiile impuse săptămâna aceasta pentru a limita răspândirea COVID-19 până pe 29 iunie, a anunțat vineri primarul Serghei Sobianin. Anunțul vine după o creștere masivă a cazurilor zilnice de infectare.

Restricțiile includ limitarea evenimentelor publice la 1 000 de persoane, închiderea cafenelelor și restaurantelor în timpul nopții și închiderea zonelor pentru suporteri amenajate pentru Campionatul European de fotbal EURO 2020, a spus Sobianin.

Primarul a declarat săptămâna aceasta că Moscova se confruntă cu o nouă variantă de coronavirus mai agresivă și infecțioasă.

„Cel mai probabil, ne confruntăm cu variante noi, mai agresive şi cu răspândire mai rapidă”, a spus Sobianin. El a adăugat că, la Moscova, cazurile depistate zilnic au crescut în câteva zile de la 3 000 la 7 000 şi ar putea depăși astăzi 9 000.

Moscova a decis luna aceasta și vaccinarea obligatorie a tuturor celor care lucrează cu publicul, aceasta fiind una dintre cele mai dure decizii luate la nivel global în privința obligării angajaților de a se vaccina. De asemenea, sătăpămâna aceasta a fost declarată nelucrătoare, pentru a limita răspândirea COVID-19, menționează Digi24.

Preluat de la: diez.md