46666540_1089155347918256_4180620135410696192_n.jpg
Prima rută turistică comună Republica Moldova – România va fi realizată până la finele lui 2018. Acest fapt a fost discutat de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul întrevederii sale de astăzi cu ministrul Turismului Bogdan Gheorghe Trif, la București. Chiril Gaburici a convenit asupra includerii țării noaste în traseele turistice ale României, în cadrul vizitei oficiale în România din luna septembrie. Acest fapt va fi realizat pentru a aduce turiștii care vin să viziteze țara vecină, să descopere frumos și locurile pitorești din Republica Moldova.

„Ruta Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt în România și în Republica Moldova” va străbate nouăsprezece localități și cinci domenii viticole, oferind, astfel, turiștilor o lecție de istorie și de spiritualitate prin intermediul obiectivelor turistice reprezentate de mănăstirile ctitorite, cetățile fortificate, hrube (beciurile domnești) vechi de peste 500 de ani, care se păstrează și astăzi și, nu în ultimul rând, muzee în cadrul cărora sunt organizate expoziții cu artefacte din timpul domniei Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt.

Rutele turistice comune vor fi promovate la Forumul consultativ Anual al Rutelor Culturale ale Consiliului Europei, ce va fi organizat de Ministerul Turismului, la Sibiu, în perioada 2–4 octombrie 2019.

 Introducerea domeniilor viticole, a podgoriilor și a beciurilor domnești în „Ruta Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt în România și în Moldova” s-a datorat faptului că Moldova statală în evul mediu a fost una dintre cele mai importante regiuni de cultivare a viței-de-vie și de producere a vinului, iar podgoriile erau deținute de domnitorii țării.

 Echipa Ministerului Turismului din România va efectua o vizită de lucru la Chișinău, pentru a discuta despre domeniile de interes comun și perspectivele de cooperare pentru viitor.

Preluat de la: diez.md