Grecia-foto-Natalya-Zatsarinnaya.jpg
Republica Moldova va fi inclusă în lista țărilor cetățenii cărora pot călători în Republica Elenă în scop turistic. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, decizia a fost anunțată în cadrul întâlnirii dintre ministru elen al turismului Hary Theoharis și delegația moldovenească care se află la Atena.

„Pe parcursul vizitei la Atena, delegația moldovenească a purtat un dialog cu Ministrul elen al turismului Hary Theoharis la subiectul deblocării călătoriilor cetățenilor moldoveni în Grecia, fiind întrunit acceptul părții elene pentru includerea în perioada imediat următoare a Republicii Moldova în lista țărilor, cetățenii cărora pot călători în Republica Elenă în scop turistic”, se arată în comunicatul ministerului.

În cadrul întâlnirii a mai fost discutate subiectele de interes pentru comunitatea moldovenilor din Grecia, astfel fiind convenită perioada pentru desfășurarea următoarei runde de negocieri pentru definitivarea textului Acordului interstatal în domeniul securității sociale. De asemenea, a fost convenită finalizarea procedurilor de pregătire către semnare a acordului în domeniul conversiunii permiselor de conducere.

Turiștii din țările incluse în lista țărilor cetățenii căror pot călători în Grecia au voie să viziteze țara dacă au fost vaccinați sau pot prezenta rezultate negative ale testului COVID-19.

Călătorii trebuie să completeze un formular, înainte de a intra în țară, enumerând informații despre locul în care stau și furnizând dovada vaccinării, un test negativ COVID-19 sau recuperarea recentă.

Preluat de la: diez.md