diez-share-facebook.png
Mai multe mii de persoane au ieşit, luni, pe străzile Moscovei pentru a protesta faţă de decizia autorităţilor de a bloca accesul la serviciul de mesagerie rapidă Telegram, informează site-ul agenţiei The Associated Press.

Manifestanţii au criticat recentele decizii ale autorităţilor, precizând că au fost aduse atingeri asupra drepturilor de utilizare liberă a internetului, scrie mediafax.ro.

O modalitate de a-şi arăta simpatia faţă de platforma de comunicare a fost ca utilizatorii să-şi confecţioneze avioane de hârtie, logoul companiei. Imaginile surprind momente când bucăţile de hârtie sunt aruncate în aer de manifestanţi sau sunt lăsate pur şi simplu să planeze de la etajele blocurilor.

La 13 aprilie, o instanţă din Rusia a decis blocarea accesului la serviciul de mesagerie Telegram pe motiv că reprezentanţii companiei au refuzat să ofere Serviciului Federal de Securitate (FSB) codurile pentru decriptarea mesajelor utilizatorilor. Reprezentanţii serviciului susţin că cererile nu pot fi îndeplinite, deoarece codurile sunt stocate pe dispozitivele utilizatorilor.

FSB a intentat o acţiune judiciară contra Telegram în 2017, cerând codurile pentru decriptarea traficului de date al serviciului de mesagerie, care are aproximativ zece milioane de utilizatori în Rusia. În octombrie 2017, o instanţă din Moscova a amendat Telegram cu 800.000 de ruble (14.000 dolari) pentru refuzul de a oferi codurile de criptare.

FSB susţine că are nevoie de acces la mesajele utilizatorilor pentru a preveni viitoare atacuri teroriste.

 

Preluat de la: diez.md