NWU2MzQwZTMxNmI5YzVhYTI4YjM4YTY2ZjQyZjQx.thumb_.jpg
Un protest față de restricțiile anti-COVID-19 a fost anunțat în Auckland, cel mai mare oraș din Noua Zeelandă, dar o singură persoană a răspuns apelului lansat pe rețelele sociale.

Poliția a fost alertată de discuțiile de pe rețelele sociale despre o un posibil miting anti-lockdown. Când polițștii au mers în Queen Street, unde fusese anunțat acesta, au văzut că un singur om a venit să protesteze, transmite Digi24.

„Poliția a fost în zonă și a vorbit cu o persoană care venise acolo intenționând să participe la protest. Persoana a fost încurajată să respecte restricțiile și a ales să plece”, a spus un purtător de cuvânt al poliției.

Un apel lansat pe un cont de Instagram chema oamenii  să se implice în protest. Postarea o critica pe Jacinda Ardern, premierul Noii Zeelande, pentru „distrugerea economiei” și „distrugerea locurilor de muncă”, deși rata șomajului a scăzut la 4 % în iunie 2021, iar economia a rezistat mai bine decât se estima.

<!–

–> <!–

–>

Săptămâna trecută, aproximativ 100 de protestatari s-au adunat în Queen Street, iar patru persoane au fost arestate. Alte patru persoane au fost arestate la un protest cu aproximativ 20 de paticipanți în orașul Tauranga. Un alt grup s-a adunat în fața unei secții de poliție din orașul Nelson din Insula de Sud în aceeași zi, dar protestul s-a spart după ce polițiștii au emis 20 de avertismente verbale.

Noua Zeelandă se află în carantină la nivel național, din cauza unui focar de infectări cu varianta Delta a coronavirusului.

Preluat de la: diez.md