1914686-m.jpg

Fertilizarea in vitro a făcut fericţi mulţi oameni care îşi doreau să devină părinţi şi nu puteau pe cale naturală. Însă mulţi dintre cei care nu-şi imaginează viaţa fără un copil, dar nu îl pot concepe în mod natural, nu au luat în calcul FIV-ul din cauza efectelor secundare şi a procedurii destul de complicate şi costisitoare. Acum se poate face MINI – FIV sau un FIV cu stimulare minimă, o procedură mai nouă la jumătatea preţului fertilizării convenţionale, cu mai puţine doze de medicaţie şi cu mult mai puţine efecte secundare. Şi, totuşi, cu multe şanse de reuşită.

Conform unui studiu (2013) realizat pe 520 de femei şi dat publicităţii de Societatea Americană pentru medicină reproductivă, rata succesului pentru Mini-FIV la femeile de peste 35 de ani a fost cu o treime mai mare, iar la cele de 40 de ani de două ori mai mare în comparaţie cu procedura de FIV standard.

Mini-FIV-ul constă în administrarea timp de 10-12 zile a unei pastile zilnice cu doză mică de hormoni  (Clomid sau Lethrozole) ce ajută producerea de ovule. Este nevoie de ecografii făcute la câteva zile pentru a verifica dacă ovulele se dezvoltă sănătos. În tot acest timp, pacienta îşi va administra o injecţie cu Follitropin ( sau Gonal-F) care stimulează ovulul să ajungă la maturitate. La 24-48 de ore după injecţie, ovulul ar trebui să fie îndeajuns de matur pentru a fi extras. Această procedură se poate face cu sau fără anestezie, deşi în mod normal se optează pentru.

Mai puţină medicaţie

Motivul pentru care are din ce în ce mai mult succes procedura Mini-FIV este cantitatea de medicaţie folosită, aceasta fiind în mod semnificativ mai mică decât în FIV-ul tradiţional. Acest lucru este de nepreţuit pentru că minimizează şi costurile, dar şi cantitatea de hormone care se introduce în corpul femeii. Specialiştii spun că, din moment ce medicamentele administrate pentru a ajuta concepţia nu creează ovule, ci doar au grijă de ovulele deja existente în organism. Prin urmare, nu este nevoie de o doză mare de hormone. Medicaţia ar putea fi asemuită cu hrană pentru ovule. “ Dacă ai multe ovule, da, ai nevoie şi de o doză crescută de medicamente pentru că ai mai multe de hrănit”, spune Dr. Zaher Merhi, directorul centrului de cercetare FIV al clinicii de fertilitate New Hope din New York. “Dacă ai un număr mai mic de ovule, atunci ai nevoie doar de puţină hrană.” Cu alte cuvinte, medicaţia administrate în Mini-FIV este special individualizată pe rezerva de ovule a fiecărui pacient. Tocmai de aceea, această nouă procedură este mai des întâlnită la femeile de 35 de ani.

Potrivită pentru cele care au apelat la rejuvenare ovariană

Mai mult, Mini-Fiv este o opţiune şi pentru femeile care vor sau au făcut rejuvenare ovariană, o procedură nouă care stimulează destul de blând ovarele să producă şi să elibereze noi ovule. “Ştim că suprafaţa ovulului devine mai dură, pe măsură ce trece timpul”, afirmă Dr. Zaher Merhi. “Iar această rigiditate pune presiune pe foliculi care distrug ovulele în formare. Însă în cazul Mini-FIV nu se va întâmpla asta, pentru că este mult mai bland – ca procedură – cu stimularea folicului”.
Recent, echipa doctorului Merhi a dezvoltat procedura Mini-FIV fără ac. De obicei, femeile au nevoie de mai multe branule sau înţepături de ace pentru a monitoriza nivelul hormonilor, când se pregăteşte extrgerea ovulului. Dar pentru că au văzut multe femei cărora le era frică de ace, echipa doctorului monitorizează nivelul hormonilor din saliva sau urină.
“ Pentru ca o astfel de procedură să fie reuşită, vă recomand să aveţi încredere în doctor şi să evitaţi stresul pentru că poate avea un impact negative asupra rezultatelor”, a încheiat Dr. Merhi.

Sursa: parents.com

Preluat de la: csid.ro