1476713831005.jpg

Așa cum respectarea regulilor de bune maniere sunt un lucru esențial în viața noastră, Centrul de dezvoltare personală „ABeZe” cu sprijinul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Primăriei Chișinău organizează în perioada 18 octombrie – 8 noiembrie campania de informare „Copiii respectă bunele maniere”.

Scopul campaniei este de a promova necesitatea respectării regulilor de bune maniere în rândurile copiilor. Astfel, în 4 licee din capitală se vor desfășura activități ce presupun respectarea anumitor reguli de comportament. De asemenea, elevi din clasele a 2-a și a 3-a au pregătit câte un spectacol în baza unei teme ce presupune respectarea regulilor de bune maniere, care aduce un mesaj deștept publicului cu o morală, iar un juriu îi va aprecia după anumite criterii bine stabilite.  

„Respectarea Codului bunelor maniere este o carte de vizită a personalității fiecăruia dintre noi. Este bine ca tinerii să însușească aceste cunoștințe și deprinderi cât mai devreme, încă din copilărie. Într-o ­­societate care se vrea modernă, prosperă trebuie să se pună un deosebit accent pe educație. Iar comportamentul fiecăruia dintre noi determină mediul în care trăim.

Implicarea în această campanie de informare a DGETS este pentru a sublinia încă odată importanța învățării manierelor elegante ce influențează modul în care orice copil își formează felul de a fi, de a conversa, de a se comporta cu părinții, educatorii, profesorii, etc.”a declarat Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, șefa Direcției Generale Educație, Tineret și Sport.

„Prin demararea acestei campanii ne dorim ca fiecare copil să deprindă regulile de comportament manierat, să fie mai atenți cu cei din jur, în mod special cu semenii lor. Elevii petrec cea mai mare parte a timpului la școală, or asta presupune un anumit comportament, iar noi Centrul ABeZe avem menirea de a transmite anumite învățăminte copiilor. Ne dorim o societate mai manierată, mai atentă la comportamentul și la maniera de a comunica, pentru că doar așa vom forma niște personalități notorii”, a menționat Dorina Arsene, directorul Centrului de dezvoltare personală ”ABeZe. 

Primul eveniment va avea loc mâine, 18 octombrie, în incinta liceului teoretic „Ion Creangă”. 

Preluat de la: Zugo.md