ucraina-13.jpg
Ministerul Justiției din Ucraina a anunțat că simplifică procedura de înregistrare a căsătoriilor în condițiile legii marțiale din țară. Astfel, ucrainenii care efectuează serviciul militar se vor putea căsători de la distanță, prin Zoom.

„Din motiv că suntem în această situație și nu știm ce se va întâmpla mâine, am decis să permitem înregistrarea căsătoriilor într-o zi”, spune Valeria Kolomieț, ministra adjunctă a justiției, citată de meduza.io.

De asemenea, pentru cetățenii ucraineni aflați în serviciul militar, este posibil să se căsătorească de la distanță. În unele cazuri, înregistrarea poate fi efectuată nu de către angajații stării civile, ci de către ofițerii de poliție sau militari.

„Militarii se pot adresa comandantului lor și pot trimite o cerere prin care doresc să se căsătorească de la distanță. Astfel, căsătoria poate fi înregistrată chiar dacă unul dintre soți nu se află la fața locului. O persoană care nu se află în unitatea militară poate fi conectată de la distanță. Și chiar ambii parteneri pot fi conectați de la distanță, prin Zoom”, a specificat Valeria Kolomieț.

Potrivit Ministerului Justiției din Ucraina, aproape 22 000 de cupluri s-au căsătorit în țara vecină de la începutul războiului.


Amintim că, pe 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina. Deja de 53 zile țările se află în război. Echipa #diez transmite situația din țara vecină în regim livetext în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici

Preluat de la: diez.md