NDAmaGFzaD0yNjc1YzQyNDQ1YmE3Y2FlZjUzOWNlYzk3NmNjZjJmYw.thumb_.jpg
Miliardarul chinez Sun Dawu, un cunoscut critic al puterii de la Beijing, a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru o serie de infracţiuni şi delapidare. Apărătorii săi consideră procesul patronului în vârstă de 67 de ani, lider al unui grup specializat în agricultură, ca fiind emblematic pentru modul în care guvernul comunist îi percepe pe puternicii magnaţi ai sectorului privat.

Sun Dawu a fost condamnat la 18 ani de închisoare şi amendat cu 3,11 milioane de yuani (405 000 de euro), potrivit unui comunicat al Tribunalului Popular din Gaobeidian din nordul provinciei Hebei, unde a fost judecat, scrie Digi24.

Pedeapsa grea este justificată de o lungă listă de condamnări pentru „exploatare minieră ilegală, ocupare ilegală a terenurilor agricole, obstrucţionarea serviciului public și adunarea unei mulţimi pentru a ataca organele statului.”

Această ultimă acuzaţie, cu un titlu vag, este adesea folosită împotriva opozanţilor.

<!–

–> <!–

–>

Magnatul sectorului alimentar, membri ai familiei sale şi angajaţi au fost arestaţi la sfârşitul anului 2020 în urma unei dispute funciare cu o fermă de stat din Hebei.

Sun Dawu a fondat grupul Dawu în 1984 ca o afacere de familie de creştere a găinilor şi porcilor. De atunci, el a transformat-o într-un imperiu uriaş ce acoperă de asemenea sănătatea şi turismul. Aceasta este una dintre cele mai importante companii din sectorul agricol în nordul Chinei.

Preluat de la: diez.md