collage-9.jpg
La „Concours Mondial de Bruxelles” pe lângă vinuri, mai sunt premiați și degustatorii. Începând cu anul 2012, CMB a premiat, anual, primii cei mai buni cinci degustători din juriu. Acest an nu a fost o excepție, prin urmare cinci cei mai puni jurați au fost premiați. 

La concurs, dintre cei circa 350 de degustatori, cei mai buni au fost desemnați Jeff Jenssen (SUA), Nicolas Mahe de Berdouare(Norvegia), Mihai Druţă (Republica Moldova), Valentin Ceafalău (România) şi Daniel Ercsey (Ungaria). Premiul „Benchmark’s Taster” este acordat pentru recunoaşterea  capacităţilor senzoriale şi a capacităţii de evaluare a vinurilor.

„Cum să fii printre primii dintre circa 350 de degustatori aleși din lumea întreagă? Astăzi cred ca este una din cele mai semnificative zile pe plan profesional, premiul Benchmark’s Taster 2019 #cmb2019. Doar 5 degustatori au fost aleși din circa 350, analizați cu ajutorul instituției statistice,ce a determinat cîștigătorii. Mulțumesc tuturor pentru susținere și nemijlocit pentru apreciere. Sunt onorat sa reprezint țara și sa fiu pe scena mare a Concours Mondialde Bruxelles”, scrie Mihai. 

 

1 2 3 4 Degustările s-au realizat în orb, organizatorii concursului garantând un anonimat total al probelor, singurul indiciu prezentat juraţilor fiind anul de recoltă. Jurizările au fost făcute de către comisii mixte, formate din câte cinci juraţi.

Ediția a 26-a  a „Concoursului Mondial de Bruxelles” (CMB) a avut loc în perioada 3 şi 5 mai 2019, în localitatea Aigle din Elveţia. Concursul este una dintre cele mai mare competiţii de acest gen din lume.

 

Preluat de la: diez.md