news1485691145.jpg
Microsoft invită hackerii și cercetătorii din întreaga lume să participe la un concurs. Cei care vor reuși să compromită sistemul de operare Linux pentru dispozitive Internet of Things (IoT) vor primi un premiu de până la 100 000 de dolari.

Platforma Azure Sphere OS a fost anunțată în 2018 și a fost gândită pentru a rezista la diverse tipuri de atacuri informatice. Compania vrea, însă, să se asigure că securitatea sistemului de operare bazat pe Linux este desăvârșită, de aceea apelează la hackerii etici, scrie go4it.ro.

Competiția, numită Azure Sphere Security Research Challenge, va dura trei luni (1 iunie-31 august), iar cei care doresc să primească recompense trebuie să se înregistreze pentru eveniment. Perioada de înscrieri va dura până pe 15 mai.

Persoanele interesate se pot înregistra AICI. Vor fi aleși 50 de hackeri (sau echipe) care vor concura pentru recompense.

Partenerii Microsoft în această competiție sunt Avira, Baidu International Technology, Bitdefender, Bugcrowd, Cisco Systems Inc (Talos), ESET, FireEye, F-Secure Corporation, HackerOne, K7 Computing, McAfee, Palo Alto Networks și Zscaler.

Piața IoT a avut o valoare de 193 de miliarde de dolari în 2019 și va ajunge să valoreze 657 de miliarde de dolari în 2025, potrivit firmei de cercetare a pieței Orbi Research.

Preluat de la: diez.md