pixel.png

Una din cele mai influente femei din toate timpurile, producător, actriţă, femeie de afaceri, filantroapă şi promotoare şi iniţiatoare a multor programe de educaţie pe care le finanţează, celebra Oprah Winfrey a transmis un mesaj emoţionant absolvenţilor din acest an complicat.
Iată mai jos discursul integral pe care vedeta l-a postat pe reţelele sale de socializare.

Nu a existat niciodată, înaintea voastră, vreo generaţie de absolvenţi care să păşească în viitor cu mai multe scopuri, viziune, pasiune, energie

„Bună tuturor. Ştiu că nu pare, dar voi sunteţi, cu adevărat „generaţia aleasă” pentru aceste vremuri, generaţia absolvenţilor din 2020. Sunteţi generaţia „pandemică”, în întreaga lume sunt milioane de absolvenţi în aceeaşi situaţie. Sigur că nu este absolvirea la care aţi visat: să păşiţi pe scenă alături de colegii voştri, cu familiile voastre aclamându-vă, emoţii de ambele părţi. Nu vor fi, probabil pălăriile aruncate în momentul culminat, probabil fără balul de absolvire la care aţi visat în toţi aceşti ani…Cu toate acestea, nu a existat niciodată, înainte voastră, vreo generaţie de absolvenţi care să păşească în viitor cu mai multe scopuri, obiective, viziune, pasiune, energie şi speranţă.

Absolvirea voastră este celebrată pe scena mondială a Facebook, sub stele din întreaga lume, iar eu sunt onorată să vă aplaud.
Ştiţi, cuvântul absolvire este derivat din grecescul „gradas”, care semnifică să mergi mai departe, să mai faci un pas. În alchimie, era un termen pentru a temporiza sau reamesteca substanţele.

<!–

Formul de quiz

–>

În această perioadă toţi suntem chemaţi să absolvim o şcoală, indiferent dacă nu ştim către ce n e îndreptăm. Suntem chemaţi că ne temperăm, să redescoperim cine suntem, să redefinim succesul şi ce este cu adevărat important pentru noi.

Voi, adevăraţii absolvenţi, veţi deveni liderii noştri. Aş vrea să vă spun că ştiu calea prin care să o faceţi, dar nu pot. Este atât de multă incertitudine, de fapt, mereu a fost. Dar ştiu cu siguranţă că  imaginaţia, puterea şi perseverenţa care v-au adus în acest moment al absolvirii vă vor susţine şi de acum înainte.
Am învăţat cu toţii, în această perioadă, cum să „facem pace” cu inconfortabilul, să ne împăcăm cu faptul că nu avem acum toate răspunsurile, dar că răspunsurile vor veni, cu siguranţă.

Dacă accepţi că nu ştii răspunsul  şi rămâi liniştit, în scurt timp, noi informaţii vor deveni sesizabile în liniştea din tine.  Bruiajul lumii din afară te împiedică să te auzi şi să te asculţi.

Voi, absolvenţii din 2020, sunteţi cei care puteţi pune bazele noii normalităţi

Vă sfătuiesc să luaţi acest COVID-19 ca pe un musafir neinvitat, care ne poate reorganiza felul de a fi. Voi, absolvenţii din 2020, sunteţi cei care puteţi pune, în domeniile în care v-aţi pregătit, bazele noii normalităţi, o lume cu mai puţine inegalităţi, mai morală, mai atentă, mai tolerantă, mai dreaptă, mai creativă, mai spirituală. Avem nevoie de voi să faceţi asta, pentru că pandemia a dezvăluit imensele inegalităţi din toate sistemele. Pentru populaţiile sărace, fără acces la servicii de sănătate, pentru imigranţii, forţaţi să se ascundă, pentru oamenii din închisori, incapabili să aibă distanţare socială exista deja o pandemie: aceea a inechităţii.

Voi, absolvenţii din 2020 aveţi puterea să schimbaţi aceste principii cu unele mai sănătoase. Este invitaţia voastră de a ne schimba reflexele, ca societate şi să aplicaţi tot ce aţi învăţat mai bun.Zeci de ani in urmă, Martin Luther King ne-a avertizat că suntem într-un cerc al mutualităţii: un individ afectat de orice problemă, direct sau indirect, îi va afecta şi pe alţii.

Cum te gândeşti să te pui în folosul comunităţii?

Dacă ne imaginăm umanitatea ca fiind un organism, fiecare individ este o celulă în acest corp. Şi pentru ca organismul să rămână sănătos, avem nevoie de fiecare dintre noi sănătoşi fizic şi mental.
Vedeţi cine au devenit cruciali în această perioadă? Medicii, asistentele, profesorii, vânzătoarele, şoferii, producătorii de alimente, oamenii care prestează servicii de curăţenie, pompierii. Ne continuăm existenţa, aproape normal, pentru ei sunt acolo să facă lucrurile esenţiale.
Aşadar, dragă absolvent, ce lucruri esenţiale eşti dispus să faci? Cum te gândeşti să te pui în folosul comunităţii?  Aveţi şansa să fiţi generaţia care a pus bazele unei noi lumi! Nu o rataţi!
 

 

Preluat de la: csid.ro