poza7.jpg
Ultimul episod al documentarului MyEverest va fi pus pe post în această sâmbătă, 20 noiembrie, la ora 18:30 de TV8.MD. Pe parcursul întregii expediții, participanții care au escaladat vârful Mera Peak au mers pe jos peste 220 de kilometri timp de trei săptămâini. Pe toată durata expediției, membrii acesteia, au urcat în total peste 24 de mii de metri, trecând de mai multe ori treceri de câte patru-cinci mii de metri.

Echipamentul expediției, purtată de participanți și șerpași, a fost la start de circa o tonă, conținând lucruri personale, corturi, o bucătărie mobilă și echipamente de alpinism.

Până a ajunge la vârful Mera Peak, de 6,476 metri, membrii expediției au escaladat vârful Kala Patthar, de 5,545 metri și traversând Amphu Lapcha Pass de 5,845 metri.

Pe toată durata expediției au fost înregistrate trei recorduri naționale – cel mai numeros grup de moldoveni care a vizitat vreodată Himalaya (circa 30 de persoane în trei grupuri în funcție de pregătirea fizică ), au gătit pentru prima dată mămăligă în Everest Base Camp (la înălțimea de 5.364 de metri) și au organizat o competiție de alergare la cea mai mare altitudine, de circa cinci mii de metri.

Cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în Republica Moldova prin Programul de consolidare a încrederii, realizat de UNDP Moldova – Poduri de încredere peste Nistru – Мосты доверия через Днестр, despre toate etapele expediției, a fost produs documentarul MyEverest. Ultimul episod al căruia va fi difuzat în această sâmbătă, 20 noiembrie, la ora 18:30 de TV8.MD.

Expediția MyEverest a avut loc datorită suportului partenerilor generali Mastercard , Moldindconbank , Moldcell și True Sweets – Dulcinella Altfel.

Expediția a fost susținută cu produse și echipamente de Traumeel S (heel.md), Garmin Moldova , #samsungmd.

Întreg proiectul MyEverest a fost mediatizat de partenerii informaționali Unimedia.md, Diez.md, Agora.md și Moldova.org.

Suportul juridic a fost asigurat de EFRIM ROŞCA Asociații.

Preluat de la: diez.md