diez-share-facebook.png
Cântăreaţa Dolores O’Riordan, solista trupei The Cranberries, a murit înecată în cadă, intoxicată cu alcool, potrivit raportului medicilor legişti britanici făcut public joi, care au stabilit că a fost vorba de „un tragic accident”, informează The Guardian.

Raportul a fost făcut public în ziua în care O’Riordan ar fi împlinit 47 de ani, scrie mediafax.ro.

Medicul legist, Shirley Radcliffe, a declarat la audierea de joi, de la o instanţă din Londra, unde a fost prezentat raportul: „Nu există dovezi că a fost altceva decât un accident. Nu a existat o intenţie, pare a fi doar un tragic accident”.

Potrivit acestui raport, cântăreaţa a consumat o cantitate mare de alcool înainte de a muri. Nivelul de alcool din sânge era de patru ori peste limita maximă admisă în cazul unui şofer.

Pe 15 ianuarie, Dolores O’Rior­dan a fost găsită decedată în camera unui hotel din Londra, oraş în care se afla pentru o sesiune de înregistrări.

Cântăreaţa a fost descoperită de o menajeră a hotelului, în cada plină cu apă, cu faţa în sus.

Pe lângă alcool, cântăreaţa consumase şi medicamente eliberabile doar pe bază de reţetă, inclusiv anxioliticul lorazepam, potrivit raportului făcut public joi.

Poliţia britanică a anunţat, în ziua următoare descoperirii, că decesul cântăreţei Dolores O’Riordan nu este considerat suspect şi că medicii legişti urmează să afle care au fost cauzele morţii.

Poliţia a suspectat o sinucidere, dar a anunţat că aşteaptă rezultatele testelor toxicologice. Ipoteza sinuciderii nu era improbabilă, pentru că, în 2013, Dolores O’Riordan a încercat să se sinucidă prin supradoză de droguri, spunând ulterior că suferea de depresie şi că a avut o cădere psihică.

O’Riordan a fost diagnosticată cu tulburare bipolară în mai 2017.

Dolores era de părere că problemele sale emoţionale au drept cauză faptul că a fost abuzată când era copil.

Dolores Mary Eileen O’Riordan, născută pe 6 septembrie 1971, în Irlanda, era cântăreaţă şi compozitoare. A fost solista trupei rock The Cranberries timp de 13 ani, înainte ca aceasta să ia o pauză, în 2003, până în 2009, când membrii formaţiei s-au reunit.

Preluat de la: diez.md