258326100_108313615007450_7623612857924327759_n.jpg
Primul centru de inovații și tehnologii digital media din Moldova este pregătit să-i găzduiască pe viitorii rezidenți, care vor avea privilegiul să-și pună în practică ideile inovatoare și să experimenteze cu tehnologiile new media în cadrul spațiilor moderne și generoase ale Mediacor.

A fi rezident Mediacor și, implicit, membru al comunității creative, înseamnă a avea parte de o mulțime de beneficii, inclusiv accesul la mentori sau proiecte de colaborare în domeniile conexe, acces la spațiile de co-working, implicarea studenților în diverse proiecte, dar și anumite reduceri de cost pentru platourile de filmare sau studiourile de post-producție.

Mediacor – nucleul industriilor creative din Moldova

Mediacor și-a propus de la bun început să fie piatra de temelie în dezvoltarea industriilor creative și digital media din țara noastră. Contribuind cu un spațiu de peste 3000 de metri pătrați, studiouri și platouri de filmare dedicate în totalitate acestui sector, oferă toate condițiile pentru a putea fi realizate produse multimedia de cea mai bună calitate, întrunind toate standardele și punând Moldova pe harta globală a domeniilor creative.

Procesul de selecție și abonamentele Mediacor

Acest proiect grandios se adresează companiilor din sectorul creativ, digital media sau mass-media care produc conținut multimedia, sunt apolitice și înregistrate în Republica Moldova, doritoare de a beneficia de oportunități educaționale, de dezvoltare,  evenimente speciale pentru comunitatea creativă și media din țară, dar și de spațiile destinate producției new media.

Există câteva opțiuni de abonamente la alegere, iar înscrierea se poate face online, completând formularul. După procesul de selecție a rezidenților, efectuat de către Consiliul mixt format din reprezentanții COR și USM, companiile selectate vor participa la o sesiune de „pitch” cu Consiliul.

Companiile care intenționează să devină rezidenți permanenți ai Mediacor, au opțiunea de a închiria maxim trei spații pe un termen de doi ani, cu posibilitate de prelungire cu încă un an. Oferta include un oficiu (două mese de lucru) și/sau cel mult două studiouri de producție (echipamentul urmează a fi asigurat de rezident) per rezident.

Abonamente: Prețuri:

 

# Oficiu (la parter)

# Studio de producție (video, audio, dublare sunet ori mixaj sunet

# Oficiu și 1 studio producție (video, audio, dublare sunet ori mixaj sunet)

# Oficiu și 2 studiouri (producție video și/sau audio și/sau dublare sunet și/sau mixaj sunet)

# 2 studiouri (producție video, audio, dublare sunet ori mixaj sunet)

# oficiu la parter – 6000 MDL

/ lună / 2 persoane

# studio de producție video – 4000 MDL / lună / 2 persoane

# studio de producție audio – 6000 MDL / lună / 2 persoane

# studio de dublare sunet – 6200 MDL / lună / 2 persoane

# studio de mixaj sunet – 8000 MDL

/ lună / 2 persoane

Înregistrările se pot face până în data de 28 februarie 2022, iar pentru mai multe detalii puteți accesa acest link sau contacta echipa la [email protected].Pe lângă faptul că rezidenții vor beneficia de numeroase facilități, aceștia vor avea și o contribuție directă asupra dezvoltării comunității creative, a abilităților studenților, a creșterii substanțiale a calității serviciilor și produselor digital media din țara noastră.

Crearea Mediacor a fost posibilă datorită parteneriatului dintre Ambasada SUA, USAID, Guvernele Suediei și a Marii Britanii, Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Culturii, Universitatea de Stat din Moldova și Asociația Companiilor de Creație COR. Valoarea investițiilor care au permis construirea Mediacor constituie 3 milioane USD.

Preluat de la: diez.md