masca-usturoi-acnee-scaled.jpg

Acneea este o afecțiune care apare deseori pe față, spate, gât și umeri și apare în momentul în care celulele moarte, sebumul și bacteriile blochează porii. Bineînțeles, mai sunt și alți factori care duc la apariția acneei, precum anumite afecțiuni medicale, stresul, schimbările hormonale, transpirația în exces, produsele pentru piele sau păr sau o igienă precară.

Nu toate tipurile de acnee pot fi prevenire, dar printre măsurile de prevenție se numără:

Usturoiul a fost folosit în medicina alternativă de secole. Sunt câteva cercetări care au studiat modul în care acționează usturoiul în anumite afecțiuni. Pentru că are proprietăți antibacteriene, antifungice, antivirale și antiseptice datorită conținutului de alicină, acesta poate distruge bacteriile care produc acneea. De asemenea, poate ajuta la reducerea inflamațiilor și îmbunătățirea circulației sangvine.

Toate aceste beneficii permit pielii să primească mai mulți nutrienți. Să nu uităm că usturoiul conține și alte vitamine și minerale care pot combate acneea, precum vitamina C, vitamina B6, seleniu, cupru și zinc.

Masca antiacnee cu bicarbonat, aspirină sau argilă verde

Un studiu arată că usturoiul poate avea efecte benefice asupra acneei dacă este folosit în patru moduri:

Din fericire există câteva rețete de măști care pot fi folosite ca tratament.

În primul rând, îți recomandăm să îndepărtezi imediat usturoiul de pe piele dacă simți că începe să te ardă sau să te mănânce.

Pentru această rețetă ai nevoie de 3-4 căței de usturoi pe care să-i pisezi și să formezi o pastă pe care, ulterior, o aplici direct pe zona afectată. Se lasă să acționeze câteva minute, apoi se clătește cu apă.

Dacă ai pielea sensibilă, pasta poate fi diluată cu apă sau chiar apă de trandafiri.

Acest tratament va exfolia pielea și va îndepărta celulele moarte care blochează porii.

Fă un amestec din patru căței de usturoi pisați cu o lingură de iaurt și aplică amestecul pe pielea curată și uscată. Masează și las-o să acționeze pentru câteva minute, apoi clătește.

Pentru această mască ai nevoie de 3-4 căței de usturoi, o linguriță de miere de manuka și, opțional, 1/4 linguriță de pudră de turmeric.

Aplică amestecul pe zona afectată și las-o să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește cu apă călduță.

Amestecă 2-3 căței de usturoi cu 1/2 pahar de apă și 1 linguriță de aloe vera. Pune amestecul pe ten și lasă-l să acționeze până se usucă, apoi clătește cu apă călduță.

Foto: envato

Surse:

Preluat de la: csid.ro