Masajul este magie pură pentru organism. El dă un boost organismului, creşte capacitatea de concentrare, te eliberează de anxietate şi îmbunătăţeşte somnul.
Masajul este una dintre cele mai vechi metode tradiţionale de tratament. În Grecia Antică, Egipt, India şi China, locuitorii erau convinşi de proprietăţile terapeutice ale masajului şi îl foloseau pentru tratarea anumitor afecţiuni. Există diferite tehnici de masaj care diferă în funcţie de metoda de atingere, presiune sau intensitate.
Masajul ocupă loc de cinste şi când vine vorba de relaxare. Indiferent de tipul ales, beneficiile acestuia se rezumă la un singur lucru – presiunea cu care este realizat. Pentru că de ea depind calmarea şi încetinirea sistemul nervos, ea reduce bătăile inimii, scade presiunea arterială şi activitatea cerebrală.
3 motive pentru care te încurajăm să mergi săptămânal la masaj
- Vei avea un somn mai liniştit şi scapi de insomnie. Somnul este legat de activitatea cerebrală. Prin masaj, aceasta îşi încetineşte ritmul, ceea ce te ajută să obţii un somn mai adânc;
- Elimină oboseala şi anxietatea. Şi cu toţii ştim cum arată acestea, în toate formele lor. Fie că sunt generate de un ritm de viaţă prea alert, sau de un somn de proastă calitate, masajul elimină contracturile musculare, relaxează organismul şi îl încarcă de energie;
- Creşte capacitatea de concentarare. În ultima perioadă iţi pierzi răbdarea foarte uşor? Ei bine, efectele masajului te vor ajuta să iţi îmbunătăţeşti atenţia şi capacitatea de concentrare.
Când nu se recomandă
Există câteva contraindicaţii ale masajului:
- în timpul sarcinii;
- dacă pe piele sunt prezente urticarii, tăieturi sau infecţii;
- dacă este suspectă o fractură sau un os rupt;
- dacă pacientul suferă de o boală care-i pune viaţa în pericol.
Preluat de la: csid.ro