diez-share-facebook.png
Scandalul Cambridge Analytica e departe de a se fi sfârșit. După ce a apărut în fața Senatului SUA, Mark Zuckerberk,fondatorul Facebook, a anunțat că acceptă invitația Parlamentului European de a discuta despre siguranța și protecția datelor.

Aproximativ 2.7 milioane de utilizatori din totalul de 84 de milioane, despre care Facebook a declarat că le-au fost accesate datele personale fără voia lor de către Cambridge Analytica, sunt cetățeni europeni. Acest lucru l-a făcut pe Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, să ceară companiei Facebook lămuriri cu privință la protecția datelor cu caracter personal. Oficialul a declarat că „salută” decizia lui Mark Zuckerberg de a apărea personal în fața reprezentanților a peste 500 de milioane de europeni și că, cel mai probabil întâlnirea va avea loc săptămâna viitoare. De asemenea, Tajani a mai spus pe contul oficial de Twitter că această întâlnire este un pas important pentru recăpătarea încrederii.

Reprezentanții Facebook au confirmat acceptarea invitației și spun că „apreciem oportunitatea de dialog, să ascultăm opiniile acestora și să arătăm ce măsuri luăm pentru a oferi o mai bună protecție a intimității oamenilor”.

Pe lângă această întâlnire, Parlamentul European va organiza o serie de audieri în care vor fi implicate Facebook și alte companii din domeniu, însă, cel mai probabil, Mark Zuckerberg nu va fi prezent, conform unui purtător de cuvânt al instituției europene.

Preluat de la: diez.md