hacked2collage.jpg
La 26 iulie 2017, mai mulți cititori #diez ne-au scris că observă lucruri ciudate care se întâmplă pe site-uri de știri cu denumiri foarte asemănătoare cu unele site-uri de știri populare din Moldova, de ex ZiarulDeGardă.com și Jurnalul.md.

Este cunoscut cazul când Ziarul de Gardă (zdg.md) a observat că a apărut o clonă cu numele de ZiaruldeGardă.com, de asemenea, Ștefan Grigoriță de la Europa Liberă a remarcat la 23 iulie că au apărut site-uri ca Jurnalul.md care încearcă să fie Jurnal.md, și ZiarulNațiunii.md care încearcă a fo ZiarulNațional.md.

hacked3

Ștefan Grigoriță

Ștefan Grigoriță

Astfel la 26 iulie, potrivit cititorilor #diez 2 din aceste site-uri (ziaruldegarda.com și jurnalul.md) au fost atacate și capturate de către hackeri, plasând pe ele un mesaj ironic. Potrivit mesajului de pe site-uri, acestea au fost ocupate deoarece parolele proprietarilor erau păstrate pe Google (dacă intrați pe site, atenține imagini 18+).

Încercând să căutăm vreo replică oficială a acestor site-uri, cel puțin pe paginile lor de Facebook, am observat că și paginile remarcate de către Ștefan Grigoriță lipsesc. Iar pe site-urile care s-au restabilit (jurnalul.md), lipsește informația de contact.

hacked1

hacked2

Preluat de la: diez.md