pixel.png

Pentru că viaţa noastră a suferit modificări majore în ultimele luni, iar mulţi dintre noi ne confruntăm cu stresul din cauza pandemiei de coronavirus, acesta vine la pachet şi cu alte probleme. Ştim că stresul se manifestă sub diferite forme, iar cea mai comună este tensiunea produsă în corp, mai ales dacă lucrezi de acasă şi petreci mult timp în faţa calculatorului, în special în poziţii care să-ţi producă aceste tensiuni. Pentru a ameliora aceste dureri trebuie să depistezi motivul pentru care apar aceste tensiuni. Astfel, va fi mai uşor să relaxezi zona afectată şi să elimini stresul din corp.

Încearcă uleiurile esenţiale

Cu siguranţă ai auzit de uleiul esenţial de lavandă care oferă o stare de linişte şi relaxare şi, totodată, are capacitatea de a elimina durerile de la nivelul gâtului şi umerilor. Atunci când inhalezi mirosul uleiului esenţial de lavandă, în creier se produce o stare de relaxare. Cât despre eliminarea durerilor, în urma unui studiu din 2016 s-a demonstrat că participanţii care combinau uleiul esenţial de lavandă şi masajul reduceau semnificativ durerile şi îmbunătăţeau performanţele fizice.

Fă stretching

Stretchingul poate ajuta la eliminare tensiunii şi relaxarea muşchilor. Poţi încerca câteva exerciţii precum rotirea capului, în ambele sensuri sau cu o mână pusă pe cap să pui presiune în sens opus.

<!–

Formul de quiz

–>

Ajustează înălţimea la care ţii ecranul computerului

Sunt şanse foarte mari ca postura pe care o aveţi în timp ce staţi la birou sau pe canapea să vă afecteze spatele sau gâtul. Laptopul sau computerul trebuie poziţionat la nivelul ochilor. În felul acesta vei avea o postură corectă.

Încearcă o cremă care să îndepărteze durerea

Pe piaţă găsim numeroase creme care conţin ingrediente care ajută la ameliorarea durerilor. Pentru un plus de efect, înainte de a aplica crema poţi face o baie fierbinte. În felul acesta va pătrunde mai bine în piele şi va relaxa muşchii, dar totodată va îmbunătăţi şi calitatea somnului.

Ia o pauză

Pe lângă toate astea, o pauză este întotdeauna binevenită. Plimbă-te prin casă, fă câteva exerciţii de stretching pentru 30-60 de secunde şi vei simţi diferenţe majore.

Preluat de la: csid.ro