275051934_2573278559482810_2593131527313022436_n.jpeg
Situația rămâne tensionată în Ucraina, în această noapte, luptele au continuat în orașele Harikiv, Jitomâr, Kiev și Mariupol, acolo unde au fost internate 128 de persoane care au fost rănite în timpul bombardamentelor. Toate aceste acțiuni au început pe 24 februarie, în jurul orei 5.0, după ce Rusia a atacat Ucraina, specificând că au început o „operațiune specială”. Acest livetext are scopul de a vă informa despre cele mai recente știri pe subiectul atacului Rusiei în Ucraina.

8.34 Câteva minute în urmă, la Harkiv a fost lansat un atac cu rachetă asupra clădirii departamentului regional de poliție, informează Unian.

8.33. Ministerul de Interne din Ucraina a prezentat datele actualizate ale situației din țară până la ora 6.0.

# Inamicul încearcă să continue ofensiva de-a lungul liniei de luptă Gorenici, Gostomel, Demidov în direcția Kiev pentru a bloca capitala din direcțiile nord și nord-vest.

# În regiunea Jâtomir se află până la trei grupuri tactice de batalion din armata a 5-a de arme combinate.

# În direcția regiunii Severski se află până la 17 vehicule blindate ale trupelor de ocupație, în ciuda pierderilor de soldați și de echipamente, continuă operațiunile ofensive de blocare a Kievului dinspre nord-est. Invadatorii au fost opriți în zonele așezărilor Kozeleț, Bobrovița, Makeev. În cealaltă direcţie, în localitățile Sveatilnik, Pobeda, Ostrolucie trupele inamice şi-au pierdut potenţialul ofensiv.

# Agresorul și-a concentrat eforturile pe blocarea orașului Mariupol.

8.09 SUA a anunțat că își va închide spațiul aerian pentru aeronavele din Rusia. Iar Boeing a suspendat serviciile către companiile aeriene ruse. Furnizarea de componente, suportul tehnic și întreținerea aeronavelor companiilor aeriene ruse au fost, de asemenea, suspendate.

7.04 În luna martie, Wizz Air va oferi ucrainenilor 100 000 de locuri gratuite pentru a se deplasa spre Polonia, România, Ungaria și Slovacia.

6.43 162 de laureați ai Premiului Nobel au semnat o scrisoare în sprijinul Ucrainei în care compară atacul lui Putin asupra Ucrainei cu agresiunea lui Hitler.


Toate evenimentele care s-au întâmplat în Ucraina pe parcursul zilei de 1 martie le puteți vedea AICI!

Tot ce s-a întâmplat în Ucraina pe parcursul zilei de 28 februarie puteți vedea în acest material.

Tot ce s-a întâmplat în Ucraina pe parcursul zilei de 27 februarie puteți vedea în acest material.

Tot ce s-a întâmplat în Ucraina pe parcursul zilei de 26 februarie puteți vedea în acest material.

Evenimentele care au avut loc pe parcursul zilei de 25 februarie în Ucraina le puteți vedea în acest material.

Toate evenimentele care s-au întâmplat pe parcursul zilei de 24 februarie le puteți vedea în aranjare cronologică în acest material.

Pe 22 februarieConsiliul Federației din Rusia a primit o solicitare din partea lui Vladimir Putin, care a cerut utilizarea forțelor armate în afara teritoriului Rusiei. În cele din urmă, consiliul, într-o ședință deschisă, a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate.

Pe 21 februarie 2022Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Lugansk și Donețk.

Pe 15 februarie, Rada Supremă (Parlamentul Ucrainei) a cerut comunității internaționale să nu recunoască nicio decizie a Rusiei care ar avea legătură cu recunoașterea independenței entităților ilegale din teritoriile ocupate temporar din regiunile Donețk și Lugansk.

Rada Supremă condamnă cu fermitate orice tentative ale Federației Ruse de a recunoaște independența entităților ilegale care reprezintă administrația de ocupație a Federației Ruse, create de aceasta în teritoriile ocupate temporar din regiunile Donețk și Lugansk din Ucraina.

Amintim că, în octombrie 2021, au început să apară primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri.

Vedeți aici cronologia evenimentelor din Ucraina care s-au întâmplat până la ziua de 21 februarie 2022.

Preluat de la: diez.md