sețfljn.jpg
Capsula Crew Dragon a companiei SpaceX, avându-i la bord pe astronauții americani Bob Behnken și Doug Hurley, se pregătește de aterizare în apropiere de Florida.

(update) Capsula Crew Dragon a SpaceX a aterizat cu succes în jurul orei 21.47.

La ora 21.00, astronauții au pornit motoarele și îndreaptă capsula către Pământ. De-acum nu mai există cale de întoarcere. Capsula va coborî cu o viteză de 27 000 km/h către punctul de aterizare, iar temperatura externă va ajunge la aproape 2 000 de grade Celsius din cauza frecării în atmosferă. În cabină însă, unde se află astronauții, temperatura este menținută la circa 30 de grade Celsius.

În luna mai, cei doi astronauți de la bordul Crew Dragon au devenit primii oameni aflați la bordul unei nave spațiale private care au ajuns pe ISS. A fost prima lansare de pe teritoriul SUA după aproape un deceniu și prima dată când o companie privată a trimis astronauți pe orbită.

Această călătorie deschide calea pentru companiile private de a transporta astronauți pe ISS, inaugurând o nouă eră a zborurilor spațiale comerciale. Întoarcerea capsulei pe Pământ poate fi urmărită live.

Preluat de la: diez.md