JHGsvZFrx8Jkn9kBJA3ur0aAMw4mSM4VSngc6LlbgPQ.jpg
Orașele din China nu oferă niște scene pline de verdeață și păduri. Însă orașul Liuzhou Forest City își propune să doboare bariera stereotipurilor create în legătură cu orașele chineze și să ofere oamenilor posibilitatea de a respira aer curat chiar pe teritoriul orașului pentru cei 30.000 de locuitori. Cum va arăta orașul, aflați din articol.

Noul oraș, contruit în sudul Chinei, în regiunea muntoasă Guangxi va aduce natura mai aproape de așezemintele urbane. În oraș vor fi plantați 40.000 de copaci și clădirile vor fi acoperite cu un milion de plante.

Numit și „Orașul verde”, Liuzhou Forest City urmărește un proiect de pădure verticală, unde clădirile înalte vor fi decorate cu plante cățărătoare. Această practică poate fi văzută și în alte țări ale lumii, însă acest oraș chinez construit până în 2020 va aduce inovația la un nivel nou.

nM_bZn5OmVs3a84JRHr3tgqS-3m3-k6YWbU94XbiZ44

Photo: Stefano Boeri Architetti

După calcule, în fiecare an copacii plantați în Liuzhou Forest City vor absorbi 10.000 tone de CO2, 57 tone de poluanți și vor produce în jur de 900 tone de oxigen. Arhitectul care se află în spatele proiectului, Stefano Boeri Architetti, spune că plantele vor contribui la ridicarea temperaturii medii a aerului, vor crea o barieră contra poluării sonore, vor crea habitate noi pentru păsări, insecte și animale mici.

JHGsvZFrx8Jkn9kBJA3ur0aAMw4mSM4VSngc6LlbgPQ

Photo: Stefano Boeri Architetti

large_uFsvkHnN3Zr2N0066rm5TbF2EAd2r24kQMfGTtuBW8g

Photo: Stefano Boeri Architetti

Orașul va avea tot de ce are nevoie un locuitor modern, ca trenuri rapide, autostrăzi, panouri solare, aer condiționat geotermal. Combinarea vegetației și vieții de oraș are o popularitate sporită în ultimii ani. Arhitectul Boeri stă în spatele proiectului Nanjing-pădurea verticală, care prezintă doi zgârie-nori acoperiți de copaci și plante aflați în estul Chinei, care va fi complet în 2018.

pzgF-Aypsrnnn4JOl1GWpA-rRUw3lJamy0z10DxI8W4

Preluat de la: diez.md