oportunitati-5.jpg

Ultima lună de iarnă ne oferă noi șanse să devenim cea mai bună versiune a noastră. Și în luna februarie există o varietate de cursuri, stagii sau proiecte la care puteți participa pentru a contribui la propria evoluție. Pentru a vă facilita alegerile, am selectat o listă cu oportunități al căror termen-limită pentru înregistrare expiră în februarie. Noi îți sugerăm să te grăbești, pentru că nu știi niciodată ce experiențe poți să trăiești datorită posibilităților care ți se arată.

Programul pentru Liderii din Europa al Fundației Obama anunță despre lansarea unei noi ediții. Tinerii interesați să devină lideri și să dezvolte competențe de leadership sunt invitați să se înscrie. Programul urmărește să construiască o nouă generație de modele pozitive, active din punct de vedere civic, care sunt pregătite să creeze soluții tangibile pentru provocările din comunitățile lor.

În acest material puteți vedea mai multe informații despre criteriile de eligibilitate și principalele etape ale programului.

Termen-limită – 9 februarie.

Elevii din toate școlile din țară pot participa la un concurs de eseuri și la unul de desene pe tema „Cum văd eu Moldova Europeană”. Concursurile se vor desfășura la nivel local, în școală, după care eseul și desenul câștigător vor fi expediate la direcțiile de învățământ raionale sau municipale.

În acest articol găsiți mai multe informații despre criteriile de selectare a eseurilor și desenelor.

Termen-limită pentru expedierea lucrărilor – 13 februarie.

Profesorii pot elabora proiecte didactice ale lecțiilor pentru clasele a V-a – a IX-a. Cadrele didactice selectate vor fi remunerate în corespundere cu legislația în vigoare, reieșind din calculul de opt ore per proiect didactic.

În acest material puteți vedea care sunt criteriile de eligibilitate, pentru ce discipline școlare puteți elabora proiectele didactice și ce trebuie să includă dosarul de înscriere.

Termen-limită – 15 februarie.

Guvernul Japoniei oferă burse pentru studenții internaționali care își doresc să învețe la universitățile japoneze. Bursele MEXT sunt oferite pentru un academic și au drept scop familiarizarea tinerilor cu limba și cultura japoneză.

În acest material găsiți mai multe informații despre condițiile de eligibilitate, despre actele necesare pentru dosar și despre ce presupun studiile la o universitate japoneză.

Termen-limită – 16 februarie.

Ambasada Regatului Țărilor de Jos, în parteneriat cu Asociația ADEPT, anunță despre lansarea programului Tulip Youth Academy. Platforma are drept scop să ofere ajutor tinerilor pentru a dezvolta inițiative pozitive. Ambasada Regatului Țărilor de Jos va sprijini potențialul, talentul, curajul și ideile tinerilor care își doresc să transforme Moldova într-un loc mai bun.

Aici puteți vedea mai multe detalii despre persoanele eligibile pentru a candida și care sunt etapele programului.

Termen-limită – 19 februarie.

Agenția Națională pentru Tineret a lansat Programul de Granturi pentru organizațiile de tineret, ediția 2024. Programul va oferi, în bază de concurs, suport logistic și 10 milioane de lei pentru realizarea inițiativelor, programelor și proiectelor de tineret.

În acest material vedeți care sunt organizațiile eligibile pentru program, ce trebuie să includă dosarul de aplicare și regulamentul integral al oportunității.

Termen-limită – 19 februarie, ora 17.00.

Lansăm o nouă ediție a proiectului „Corespondez din liceu”! Echipa #diez este în căutare de elevi și eleve pasionate de scris (și nu doar) din întreaga țară. Veți învăța cum să produceți materiale jurnalistice, veți explora domeniile de interes ale tinerilor și veți crea conținut util și captivant pentru cititorii #diez.

Mai multe informații despre criteriile de eligibilitate, cum vor avea loc instruirile și cum vă puteți înscrie aflați din acest material.

Termen-limită – 20 februarie.

Biblioteca Municipală „Bogdan Petriceicu Hasdeu” organizează concursul „Premiile pentru Debut în Literatură pentru anul 2023”. Competiția este destinată scriitorilor și criticilor literari debutanți din Republica Moldova și reprezintă o platformă unde aceștia își pot prezenta creațiile literare.

Aici puteți găsi detalii despre condițiile de participare, despre procesul de înscriere și regulamentul competiției.

Termen-limită – 23 februarie.

Oportunitatea este destinată studenților care învață la o instituție de învățământ superioară, membră a Agenției Universitare a Francofoniei (AUF). Tinerii pot realiza stagii în domenii precum jurnalism, comunicare, limbi străine, traducere sau specializări conexe.

În acest articol aflați care este durata stagiului, ce criterii de eligibilitate există, care este procesul de înregistrare și de selecție a candidaților.

Termen-limită – 25 februarie.

Competiția va premia 10 profesori care au realizări deosebite și care își doresc să devină promotori ai inovațiilor digitale în educație. Cadrele didactice desemnate în calitate de ambasadori digitali vor beneficia de echipamente digitale în sumă de 15 000 de lei.

În acest material puteți vedea care sunt criteriile de eligibilitate, cum vă puteți înscrie la concurs, care este perioada de desfășurare a competiției și cum vor fi evaluate dosarele participanților.

Termen-limită – 26 februarie.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md